Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘iPad Mini 2 krijgt Retina scherm’

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2013, 12:10 CategorieApple

Apple’s nieuwe iPad Mini 2 gaat een Retina-scherm krijgen. Dat meldt Ming-Chi Kuo, analist van KGI Securites. Het ontbreken van een hoge resolutiescherm is de belangrijke reden waarom veel consumenten mogelijk nog even wachten met de aanschaf van Apple’s kleinste tablet.

Kuo heeft al vaker juiste Apple-voorspellingen en -analyses in de media gebracht. De iPad Mini 2 moet eenzelfde Retina-scherm als zijn grotere broer krijgen en niet meer pixel-achtig ogen voor degenen die al een hoge resolutiescherm gewend zijn. Ook de nieuwe iPad krijgt een metamorfose: Apple’s populaire tablet wordt veel dunner en de schermrand kleiner, waarmee de iPad meer het design van de iPad Mini krijgt. Dit was één van de meest positieve punten van de iPad Mini en werd door veel verschillende media (lees ook onze review van de iPad Mini) benadrukt.

iPad Mini 2: releasedatum en prijs

Beide tablets worden volgens Kuo in het derde kwartaal van 2013 uitgebracht. Dit is binnen de traditie van Apple, die nieuwe producten veelal na de zomervakantie introduceert. Kuo wil nog geen mededelingen over een mogelijke prijs doen, maar de verwachting is dat de prijzen ongeveer hetzelfde blijven. Hoe Apple de hogere kosten van het Retina-scherm bij de iPad Mini 2 naar de consument gaat doorvoeren, is nog niet bekend.

Via: Cnet

 • Delen:
Apple iPad Mini
iOS

Reacties

 1. Ronnie
  17 januari, 2013 om 18:10

  “derde kwartaal van 2013”, dus niet meer in maart een nieuwe iPad?

 2. Daniël Verlaan
  17 januari, 2013 om 18:11

  Het is de voorspelling van de analist, dus neem het niet als ‘zeker’ aan. Alles kan nog zolang er niets officieel is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.