Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qi: Je tablet draadloos opladen en gebruiken om je smartphone op te laden

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2013, 15:08 CategorieAccessoires

We hebben het al meerdere malen over het draadloos opladen van gadgets, waaronder tablets en smartphones, gehad maar door de verschillende technieken en standaarden is dit nog niet echt een geaccepteerde vorm van opladen. Ook het bedrijf Fulton Innovation heeft een eigen standaard ontwikkeld met de naam Qi. Hiermee zijn meerdere draadloze toepassingen mogelijk.

De Qi standaard maakt het ten eerste mogelijk je Qi compatibele tablet of smartphone draadloos op de laden via een speciale mat. Op deze mat kun je meerdere gadgets plaatsen en wordt elke gadget voorzien van voldoende energie. Nou is dat natuurlijk al mooi, maar wellicht interessanter is de mogelijkheid om energie van de ene gadget over te zetten naar de andere gadget. Zo kun je een Qi compatibele tablet gebruiken om een Qi compatibele smartphone op te laden, puur door de smartphone tegen de achterzijde van de tablet te houden. Een derde toepassing is het overdragen van energie naar andere media, bijvoorbeeld een interactieve poster of een interactief magazine. Zo kun je bijvoorbeeld geluid genereren of LED’s laten branden.

Tijdens CES 2013, welke morgen van start gaat, zal Fulton Innovation de Qi standaard en alle toepassingen aan het publiek tonen. Daarna is het afwachten welke fabrikanten de standaard gaan implementeren in onder andere smartphones en tablets.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.