Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

KPN maakt prijzen 4G data-abonnementen bekend

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2013, 16:48 CategorieProviders en netwerken

Eind vorig jaar werden de 4G frequenties in Nederland geveild waardoor we binnenkort van sneller mobiel internet gebruik kunnen maken. KPN heeft vandaag als eerste Nederlandse provider haar prijzen voor 4G abonnementen en 4G data-abonnementen bekendgemaakt. Vanaf 4 februari gaat de telecomprovider de abonnementen aanbieden.

KPN 4G abonnementen

KPN komt op 4 februari met diverse abonnementen voor consumenten en zakelijke klanten die de beschikking willen hebben over sneller mobiel internet. De telecomprovider introduceert voor klanten met een tablet of laptop drie verschillende abonnementen.

Het eerste abonnement valt nog niet onder de 4G noemer maar biedt een snelheid van 14.4Mb per seconde met een databundel van 500Mb per maand. De prijs van dit abonnement is 20 euro per maand. Voor 35 euro per maand kun je gebruikmaken van mobiel internet met een 4G snelheid van 25Mb per seconde en heb je een databundel van 2.5GB. Voor 45 euro per maand wordt de snelheid verhoogd naar 50MB per seconde en heb je een databundel van 5GB. Het is elke maand mogelijk om je databundel gratis te verhogen of te verlagen. Lees meer over alle 4G abonnementen.

Tablets met 4G

Momenteel is het echter lastig om in Nederland een tablet te vinden die ook 4G ondersteuning voor het netwerk van KPN biedt. De iPad is natuurlijk als 4G versie te koop maar KPN heeft een netwerk met 800Mhz frequenties die niet door de iPad ondersteund worden. Wel geeft KPN aan vanaf 4 februari de Samsung Galaxy Note 10.1 in combinatie met 4G abonnement te gaan aanbieden.

Dekking 4G netwerk

KPN zal het 4G netwerk geleidelijk over Nederland uitrollen. In het voorjaar is de randstad aan de beurt en in de zomer moet de linkerhelft van Nederland, tot aan de lijn Utrecht – Breda, optimaal 4G bereik hebben. In de zomer van 2014 wordt complete dekking voor Nederland verwacht. Meer informatie over de dekking vind je op de website van KPN.

Lees meer over 4G tablets en abonnementen.

  • Delen:

Reacties

  1. korst
    28 december, 2015 om 9:13

    ik heb alles van kpn nu wil ik een nieuwe tablet wat kost dat per maand

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.