Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo lanceert de IdeaPad Yoga 11S Windows 8 convertible

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2013, 11:42 CategorieHardware

Lenovo heeft in Nederland onlangs twee IdeaPad Yoga modellen gelanceerd in de vorm van de IdeaPad Yoga 11 en de IdeaPad Yoga 13. De Yoga 13 is een 13.3 inch convertible tablet met Windows 8 als besturingssysteem, terwijl de Yoga 11 een 11.6 inch convertible tablet met Windows RT als besturingssysteem is. Van het 11.6 inch model wordt nu ook een Windows 8 variant gelanceerd.

Lenovo IdeaPad Yoga serie

Het concept van de IdeaPad Yoga 11S is hetzelfde als dat van de IdeaPad Yoga 11. Beide modellen beschikken over een 11.6 inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en hebben een design dat als convertible omschreven kan worden. Het display kan namelijk zo gedraaid worden dat het toetsenbord als standaard dient of het geheel als tablet gebruikt kan worden. Het belangrijkste verschil zit hem in de processor en het besturingssysteem. De IdeaPad Yoga 11 beschikt over een ARM processor en draait op Windows RT, terwijl de IdeaPad Yoga 11S beschikt over en Intel processor en draait op Windows 8. Eigenlijk is het dus een kleinere versie van de IdeaPad Yoga 13.

Lees meer over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Verder is de IdeaPad Yoga 11S is uitgerust met onder meer 11.6 inch IPS LCD display met een 10-punts touchscreen, een Intel Core i5 of i7 processor, een Intel HD 4000 grafische chip, maximaal 8GB aan werkgeheugen, maximaal 256GB aan opslaggeheugen, een USB 2.0 en een USB 3.0 poort, een webcam aan de voorzijde, een SD card reader en HDMI poorten. Qua draadloze communicatie heb je de beschikking over Wifi en Bluetooth 4.0. De tablet moet op een volle accu volgens Lenovo zo’n 6 uur meegaan. Het gewicht bedraagt 1.4 kilogram en het geheel is zo’n 18 millimeter dik.

Prijs en beschikbaarheid

De Lenovo IdeaPad Yoga 11S moet in het tweede kwartaal op de markt verschijnen voor een adviesprijs van 799 dollar. Wanneer de convertible tablet naar Nederland en voor welke prijs is nog niet bekend.

Via: Liliputing

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.