Lenovo wil Androidversie IdeaPad Yoga uitbrengen

14 januari 2013 1 Minuut 1 Reacties
Lenovo-IdeaPad-Yoga-11S-2

Lenovo gaat de IdeaPad Yoga, de Windows 8 tablet die in het tweede kwartaal van 2013 op de markt komt, ook in een Androidversie uit te brengen. Dat melden bronnen uit de industrie.

De hardwarefabrikant liep al langer met het idee van een op Android gebaseerde IdeaPad Yoga rond, maar stelde de lancering uit vanwege de storm aan goedkope Windows 8- en Android-tablets en de iPad Mini. Dat is niet vreemd: de concurrentie is vorig jaar moordend geweest en met name goedkope Android-tablets zijn een belangrijke speler op de tabletmarkt geworden.

Een week geleden introduceerde Lenovo de nieuwe IdeaPad Yoga die in een 11.6 inch- en 13.3 inch-versie beschikbaar komt. De Androidversie is gebaseerd op de IdeaPad Yoga 11S: de tablet krijgt waarschijnlijk eenzelfde Intel-processor en een scherm dat geheel kan achteren kan draaien. Door laatstgenoemde kun je de IdeaPad Yoga zowel als laptop of tablet gebruiken. Een handige eigenschap. Volgens de bronnen gaat Lenovo de Androidversie van de IdeaPad Yoga 11S in de zomer uitbrengen.

IdeaPad Yoga met Android

De originele IdeaPad Yoga 11S heeft een 11.6 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, Intel Core i5- of i7-processor en maximaal 8GB aan werkgeheugen. Met een volle accu gaat de tablet met Windows 8 zo’n 6 uur mee en het gewicht bedraagt 1.4 kilogram. Onderstaande video laat de IdeaPad Yoga 11S zien. Een Androidversie kan zeker interessant zijn, mede door het intuïtieve design van de tablet dat voor een Android-toestel vrij uniek is.

Bron: Digitimes

Reacties (1)