Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo ziet aantal verscheepte tablets hard groeien

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2013, 11:16 CategorieHardware

Hoewel Lenovo niet in de top vijf van fabrikanten met het grootste aantal verscheepte tablets staat ziet het Chinese bedrijf toch een flinke groei. Tijdens de presentatie van de kwartaal cijfers liet de fabrikant weten dat er in het vierde kwartaal van 2012 800.000 verscheept zijn wat neerkomt op een groei van 80 procent ten opzichte van het vierde kwartaal van 2011.

Volgens Yang Yuanqing, voorzitter en CEO van Lenovo, zal het bedrijf op het gebied van tablets en smartphones de komende tijd hard blijven groeien. Lenovo verscheepte 9.4 miljoen telefoons in het laatste kwartaal waarvan 9 miljoen smartphones. “Nieuwe technologieën als Windows 8, Ultrabooks en convertibles zullen nieuwe vraag stimuleren waardoor de verwachting is dat 2013 een nog beter jaar wordt dan 2012,” aldus Yang Yuanqing.

Lenovo heeft inmiddels aardig wat convertibles, hybride tablets en stand-alone tablets gelanceerd. In Nederland kwam het bedrijf onlangs met de IdeaPad Yoga 13, ThinkPad Twist en ThinkPad Tablet 2 modellen die draaien op de volledige versie van Windows 8. Daarnaast is Lenovo ook een van de weinige fabrikanten die een Windows RT apparaat op de markt heeft gebracht, in de vorm IdeaPad Yoga 11.

Via: CNET

 • Delen:

Reacties

 1. rene
  31 januari, 2013 om 19:29

  Wie weet waar en wanneer ik nu eindelijk eens die Yoga 13 i7 versie kan
  kopen? kom alleen maar die i5 versie tegen in de winkel en op de webshops.

  gr rene

 2. tmp_cox
  04 februari, 2013 om 16:02

  en andere bedrijven maar zeuren dat Windows 8 en Microsoft de boosdoener zijn, Lenovo verkoopt in de Laatste maanden van 2012 na de introductie van Windows 8 EEN RECORD AAN LAPTOPS & ULTRABOOKS, dus het zal niet aan Microsoft liggen met hun Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.