Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG bevestigt komst Optimus G Pro met 5.5 inch full hd-scherm

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2013, 16:50 CategorieAndroid

Twee Koreaanse nieuwsmedia melden dat het nieuwe vlaggenschip van LG de Optimus G Pro gaat worden. De phablet krijgt een 5.5 inch full hd-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels en zou nog dit kwartaal op de markt kunnen verschijnen.

De reden voor LG om zo snel na de release van de Optimus G een nieuwe versie uit te brengen, is de concurrentiestrijd met Apple en Samsung. Als laatstgenoemden met de Galaxy S4 en iPhone 5S/6 komen, brengt LG ook zijn nieuwe smartphone uit. De Optimus G Pro kan daarom worden gezien als een kleine update van het huidige vlaggenschip, welke vooral een hoge resolutiescherm brengt. De Optimus G2 wordt de échte opvolger van de Optimus G.

LG gaat voor phablets met Optimus G Pro

De Optimus G is pas sinds kort meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan. Het duurde twee maanden om die mijlpaal te bereiken. Hoewel een miljoen stuks erg veel lijkt, valt het in de praktijk mee. Toch is het voor LG een grote prestatie die, mede met de populaire Nexus 4 van Google en LG, voor een erg succesvol laatste kwartaal heeft gezorgd. De Optimus G Pro moet de Optimus G-lijn weer een nieuwe boost geven als het huidige vlaggenschip als ‘verouderd’ wordt gezien. Of de Optimus G Pro ook daadwerkelijk hoge ogen gaat gooien, is moeilijk te voorspellen. Als de prijs van de Optimus G de komende periode gaat dalen, zou dit nog steeds een hele interessante smartphone kunnen zijn. 

Het grotere full hd-scherm van de Optimus G Pro plaatst de smartphone in de categorie phablet, maar onder de grote Optimus Vu. Het lijkt een trend te worden dat alle nieuwe smartphones in 2013 een scherm van minimaal 5 inch krijgen. De Optimus G voldoet aan die ‘eis’: het 5.5 inch-scherm is even groot als het scherm van de Samsung Galaxy Note II.

Via: PhoneArena

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.