Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG Optimus G Pro is officieel: 5 inch full hd-scherm en Jelly Bean

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2013, 10:56 CategorieAndroid

Nadat LG de komst van de Optimus G Pro tegen twee Koreaanse nieuwsmedia heeft bevestigd, maakt het Zuid-Koreaanse telecombedrijf NTT DoCoMo meer details over het nieuwe vlaggenschip bekend. De phablet krijgt een 5 inch full hd-scherm, snelle quadcore-processor en komt vanuit de doos met Android 4.1 Jelly Bean.

De specificaties zijn om van te smullen: het nieuwe vlaggenschip krijgt een 5 inch scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, een rappe Snapdragon S4 Pro 1.7Ghz quadcore-processor, 2GB werkgeheugen en een hele flinke accu van maar liefst 3000 mAh. Het scherm is dus iets kleiner dan die van de Samsung Galaxy Note II (5.5 inch), maar de specificaties zijn verder ongeveer hetzelfde. De Optimus G Pro heeft wel een 1080p-scherm; een vereiste voor een high-end toestel dat in 2013 op de markt komt.

Optimus G Pro: specificaties en beschikbaarheid

De smartphone draait direct op Android 4.1 Jelly Bean en beschikt over 32GB interne opslagruimte en is met een micro-sd-kaart uit te breiden. Foto’s en video’s schieten kan door de 13 megapixelcamera op hoge kwaliteit. Een prijs of releasedatum heeft zowel LG als NTT DoCoMo niet bekendgemaakt, maar Japan zal in april als eerste land aan de beurt zijn om de Optimus G Pro aan te schaffen. Het is nog niet duidelijk of de Optimus G Pro naar Europa komt, maar LG kennende gaat dit wel – zij het met een flinke vertraging – gebeuren.

De Optimus G Pro moet ook concurrentie bieden voor de opkomende Galaxy S4 en iPhone 5S/6. Daarmee is de Optimus G Pro meer een verbeterde versie van de Optimus G, de succesvolle smartphone van LG die tot op heden nog niet in Nederland verkrijgbaar is. Aan het einde van 2013 komt LG met de Optimus G2, de échte opvolger. De huidige phablet van LG, de Optimus VU, heeft eveneens een scherm van 5 inch.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.