Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG toont Tab Book Z160 Windows 8 slider tablet

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2013, 11:00 CategorieHardware

Windows 8 tablets komen in alle soorten en maten maar beschikken in de meeste gevallen over een hybride of convertible design. Bij een convertible design is het keyboard niet afneembaar maar kan deze onder het display geschoven of gedraaid worden. De nieuwe LG Tab Book Z160 is een convertible variant waarbij het keyboard onder het display geschoven kan worden.

LG Tab Book Z160

De LG Tab Book Z160 wordt ook wel een slider tablet genoemd omdat het apparaat beschikt over een slider-mechanisme. Door op een knop te drukken komt deze in een hoek te staan en komt het keyboard tevoorschijn. Ditzelfde principe zagen we onder meer bij de Sony VAIO Duo 11 slider tablet waar we begin deze maand een uitgebreide review van gemaakt hebben, al werkte dit apparaat niet met een knop maar moest het display omhoog getrokken worden.

Specificaties

De slider tablet van LG beschikt onder meer over een 11.6 inch IPS LCD display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels,  een Intel Core i5 processor, 8GB aan werkgeheugen, 160GB aan SSD opslaggeheugen, USB en HDMI poorten. Het apparaat heeft een gewicht van 1,23 kilogram en is 19.4 millimeter dik.

Naast de Tab Book Z160 komt LG ook met de vorig jaar aangekondigde Tab Book H160. Dit model beschikt onder meer over een Intel Atom Z2760 processor, 2GB aan werkgeheugen en een opslaggeheugen van 64GB. Daarbij is het apparaat met 1.05 kilogram iets lichter dan zijn krachtigere broer en met 15.9 millimeter ook dunner.

Wanneer de slider tablets op de markt verschijnen en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Via: Liliputing

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.