Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft brengt Xbox games naar Windows 8 en Windows RT tablets

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2013, 11:31 CategorieGaming

Microsoft heeft deze week een aantal populaire games voor de Xbox 360 gameconsole beschikbaar gesteld voor gebruikers van de Surface tablets en andere Windows 8/RT apparaten middels het Microsoft Play platform. Zo zijn games als Toy Soldiers, Skulls of the Shogun, The Gunstringer en ilomilo vanaf nu ook op de tablets van de softwaregigant te spelen.

Microsoft Surface tablets

Microsoft heeft momenteel alleen de Surface voor Windows RT tablet nog gelanceerd. Deze variant beschikt over een ARM processor en draait op het uitgeklede Windows RT besturingssysteem. Eind deze maand wordt de Surface voor Windows 8 Pro verwacht. Dit model beschikt over een krachtige Intel Core processor en draait op het volledige Windows 8 besturingssysteem. Beide tablets beschikken over complete integratie met de Xbox en hebben een eigen Games Marketplace.

Microsoft Play voor Windows 8

Voor beide Surface tablets, en andere apparaten die draaien op Windows 8 en Windows RT, heeft Microsoft nu samen met Nvidia een aantal games voor de Xbox 360 console omgezet naar Windows 8/RT versies. De games zijn ondergebracht in het Microsoft Play platform. Elke game is voorzien met achievements en kan voor aanschaf eerst als demo gespeeld worden. Onderstaande games worden in ieder geval voor de Windows 8 en Windows RT tablets beschikbaar gesteld.

 • Toy Soldiers (niet voor Windows RT)
 • 4 Elements: Special Edition
 • Hydro Thunder Hurricane
 • Rocket Riot 3D
 • Reckless Racing Ultimate
 • Microsoft Solitaire Collection
 • Microsoft Mahjong
 • Microsoft Minesweeper
 • Taptiles
 • Adera
 • Pinball FX2
 • Wordament
 • Gunstringer: Dead Man Running
 • Ilomilo+
 • Skulls of the Shogun (eind januari)

Via: Redmondpie

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.