Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft lanceert Office 2013 en Office 365, vanaf vandaag te koop

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2013, 16:55 CategorieMicrosoft

Er wordt al maanden gesproken over de nieuwe versie van Office en vanaf vandaag is het Office 2013 softwarepakket van Microsoft dan ook eindelijk te koop. Microsoft lanceert twee versies; Office 2013 als los pakket voor bijvoorbeeld Windows 8 tablets en Office 365 waarmee je een abonnement op alle software in het pakket krijgt.

Office 2013

Office 2013 is dus het softwarepakket zoals we dat ook van eerdere versies van Office kennen met Word, Powerpoint, Excel en OneNote. Voor thuisgebruik kan dit pakket aangeschaft worden voor een prijs van 139 euro. Ook studenten kunnen het softwarepakket voor dit bedrag kopen. Voor zelfstandigen ligt de prijs op 269 euro en de Professional variant kost 539 euro. Deze laatste versie biedt ook toegang tot Outlook, Publisher en Access.

Office 365

Nieuw is dat je vanaf nu ook een abonnement op het softwarepakket kunt nemen. Deze vorm heeft de naam Office 365 meegekregen en houdt simpel gezegd in dat je overal toegang hebt tot de programma’s en je bestanden kunt bewerken. Met Office 365 krijg je toegang vanaf maximaal 5 apparaten en krijg je 20GB extra opslagruimte in de cloud middels SkyDrive. Mocht je vaak via Skype bellen dan is de 60 minuten gratis bellen mooi meegenomen. Ook krijg je via de abonnementsdienst toegang tot Outlook, Publisher en Access. Office 365 kost 99 euro per jaar voor thuisgebruikers en 79 euro per 4 jaar voor studenten in het Hoger Onderwijs.

Wat is er nieuw?

Microsoft heeft een aantal belangrijke verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van eerdere Office versies. De belangrijkste is de optimalisatie voor touch-bediening aangezien Windows 8 vandaag de dag op veel apparaten met een touchscreen te gebruiken is. Daarnaast is het uiterlijk aangepast om de software binnen de nieuwe ‘Metro’ look van Windows 8 te laten vallen en heeft Microsoft veel aandacht besteed aan een optimale integratie met de cloud. Ook worden er dit jaar nog Office applicaties voor Android en iOS apparaten verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.