Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Microsoft Surface kent langzame start’

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2013, 11:24 CategorieHardware

Microsoft heeft sinds de introductie van de Surface maar 1 miljoen tablets verkocht. Dat verwacht UBS-analist Brent Thrill, die de schatting van de verkoopcijfers van de Microsoft Surface heeft samengesteld.

Zijn eerdere analyse van 2 miljoen stuks heeft Thrill gehalveerd. Zelfs 2 miljoen stuks was nog geen cijfer om enorm trots op te zijn, maar het biedt wel hoop voor de toekomst omdat het enkel over het laatste kwartaal van 2012 gaat. Ter vergelijking: Apple heeft naar verluidt 20 miljoen iPads in diezelfde periode verkocht en ook Android-tablets als de Nexus 7 denderen maar door op de tabletmarkt. 

Microsoft Surface groeit langzaam door

De verwachting van Thrill is dat de Surface nog een stuk succesvoller gaat worden. Hij is dan ook vrij optimistisch over de verkoop van 1 miljoen stuks en denkt dat de aankomende Surface met Windows 8 Pro – die begin 2013 op de markt verschijnt en vooral voor de zakelijke markt interessant is – een goede concurrent voor de iPad is. De halvering van zijn verwachting komt mogelijk ietwat onverwachts, maar in een markt waar Apple en veel Androidfabrikanten al een flink aandeel hebben, blijft het moeilijk om direct grote stappen te maken. Thrill is mogelijk ook optimistisch vanwege de krimpende PC-verkopen: consumenten schaffen liever een grote tablet aan dan een geheel nieuwe computer te kopen. Daarnaast is de Surface nog maar in paar landen verkrijgbaar en geldt de langzame start ook voor Windows 8 als besturingssysteem, wat mogelijk invloed heeft op de verkoopcijfers van Microsofts tablet.

Microsoft Surface specificaties

De Surface komt in twee versies beschikbaar: met Windows RT of Windows 8 Pro. De Surface met Windows RT beschikt over een 10.6 inch ClearType HD-scherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels, een Nvidia Tegra 3-processor, 2GB werkgeheugen en 32GB of 64GB opslagruimte. De Windows 8 Pro-versie van Surface heeft een 10.6 inch Full HD-scherm met een resolutie van 1920 bij 1080 pixels, een Intel Core i5-processor, 4GB werkgeheugen, 64GB of 128GB opslagruimte en USB 3.0. De Pro-versie is ook zwaarder en wat dikker, maar beide tablets beschikken over eenzelfde magnesium unibody-design en de kickstand om de tablet rechtop te zetten.

Microsoft heeft nog geen Nederlandse prijzen bekendgemaakt, maar de verwachting ligt dat de Surface met Windows 8 Pro rond de 999 euro gaat kosten.

Voor meer informatie, specificaties en een vergelijking tussen de twee tablets kijk op de productpagina van de Surface RT of Surface Pro.

Via: BusinessInsider

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.