Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface RT vanaf 14 februari te koop in Nederland en België

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2013, 18:12 CategorieHardware

We krijgen er sinds de lancering bijna dagelijks vragen over en vanaf nu kunnen we dan eindelijk een passend antwoord geven. De Microsoft Surface voor Windows RT tablet komt binnenkort naar Nederland en België. Het aantal landen waarin de Surface RT verkocht wordt zal in de komende weken verdubbeld worden.

Microsoft Surface RT te koop in Nederland

Microsoft heeft vandaag bekendgemaakt dat er in de komende weken dertien landen toegevoegd worden. De Surface RT zal vanaf 14 februari verschijnen in onder meer Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, en Zwitserland. De tablet zal in Nederland te koop zij voor een prijs vanaf 486 euro voor het 32GB model zonder keyboard cover. De 64GB variant wordt 100 euro duurder. In eerste instantie zal de tablet online via de Microsoft Store aangeboden worden.

De Surface RT beschikt onder meer over een 10.6 inch ClearType HD LCD display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Nvidia Tegra 3 quad-core processor, 2GB aan werkgeheugen, een USB 2.0 poort, een microSD card reader en 32GB of 64GB aan opslaggeheugen. Het besturingssysteem van de tablet is Windows RT, de uitgeklede variant van Windows 8. Lees meer over het verschil tussen Windows RT en Windows 8.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Surface voor Windows RT.

Microsoft Surface Pro

Binnenkort (op 9 februari) lanceert Microsoft ook een krachtigere Surface tablet in de vorm van de Surface Pro. Dit model beschikt onder meer over een Full HD display en een krachtige Intel Core processor. Deze tablet komt voorlopig echter nog niet naar Nederland.

Meer informatie, alle specificaties en een vergelijking tussen het RT en Pro model vind je op de productpagina van de Surface voor Windows 8 Pro.

Nieuwe Touch Covers en muis

Dat is echter niet het enige nieuws dat Microsoft vandaag naar buiten bracht. Er komen worden namelijk ook drie nieuwe Touch Cover designs gelanceerd en de softwaregigant komt zelfs met een speciale Wedge Touch Mouse. De nieuwe Touch Covers moeten vanaf 9 februari in de winkels liggen. Het gaat om een een rode cover met een slank als symbool voor het Chinese nieuwjaar, een blauwe variant met doodkopjes en een roze variant met bloemen. Microsoft geeft aan dat de nieuwe covers tijdelijk beschikbaar zullen zijn voor een prijs va 129,99 dollar. De kans is dan ook klein dat ze naar Nederland komen.

Surface-nieuwe-touch-covers

De Wedge Touch Mouse is speciaal ontwikkeld om samen te gaan met de stijl van de Surface voor Windows RT. De muis werkt middels een Bluetooth verbinding en kan dus overal met de Surface RT gekoppeld worden. Deze accessoire heeft een prijs van 69,95 dollar meegekregen.

  • Delen:
Microsoft Surface (Windows RT)
Windows RT

Reacties

  1. Virin Ramcharan
    22 januari, 2013 om 19:32

    Kan niet wachten!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.