Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nibbio Full-HD tablet draait Android 4.0 en Ubuntu 12.04 voor 373 euro

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2013, 11:08 CategorieAndroid

De Italiaanse hardwarefabrikant DaVinci Mobile Technology accepteert voorbestellingen van de Nibbio Full-HD: een tablet die zowel Android 4.0 Ice Cream Sandwich als Ubuntu 12.04 draait. Door deze dualboot kun je zelf bepalen met welk besturingssysteem je op dat moment wilt werken.

Het is één van de eerste dualboot-tablets voor zowel Android en Ubuntu. Hoe de dualboot precies werkt, is nog onduidelijk. Het is mogelijk dat er op beide besturingssystemen een aparte functie zit om tussen de twee te wisselen of dat je tijdens het opstarten van de tablet de keuze tussen Android en Ubuntu kunt maken. Door Ubuntu te starten en de tablet aan een extern beelscherm, toetsenbord en muis te koppelen, kun je via de Nibbio Full-HD eigenlijk van een volwaardige desktop gebruikmaken.

Nibbio Full-HD specificaties

De tablet beschikt over een IPS-scherm van 10.1 inch met een Full HD-resolutie van 1920 bij 1200 pixels, een Samsung Exynos 4412 quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen. Daarnaast is er 32GB aan opslagruimte aan boord, kun je videobellen met de VGA-camera aan de voorzijde en (degelijke) foto’s schieten met de 2 megapixelcamera aan de achterzijde. De tablet beschikt ook over Bluetooth 4.0, wifi en kan optioneel ook met 3G-netwerken verbinden. DaVinci Mobile Technology heeft ook enkele handige gebruikersopties toegevoegd: zo is het mogelijk om een geheugenkaart in de tablet te stoppen en gemakkelijk een extern beeldscherm via de HDMI-poort met de Nibbio Full-HD te verbinden.

De vrij goede hardwarespecificaties hebben ook nog eens een zeer aantrekkelijke prijs: de Nibbio Full-HD krijgt een prijskaartje van €373 en gaat vooralsnog enkel in Europa verkocht worden – thuisland Italië is als eerste aan de beurt. Zowel het wifi- als 3G-model hebben beide hetzelfde prijskaartje, maar de 3G-versie heeft een scherm met een lagere resolutie van 1280 bij 800 pixels. DaVinci Mobile Technology gaat tevens twee accessoires voor de Nibbio Full HD uitbrengen: een docking station en een toetsenbord, die beide los worden verkocht.

Via: Davincimt.com

 • Delen:

Reacties

 1. TabletMan
  16 januari, 2013 om 13:23

  Kan interessant zijn, dank om het nieuws te melden, maar helaas wel 2 foutjes in het artikel :-(

  Exynos 44112 bestaat niet, ik vermoed dus dat het de 4412 zal zijn (zoals in de Galaxy S3)?

  En de prijs voor 3G is inderdaad identiek, maar de schermresolutie niet:
  Dus, het is Wifi + 1920×1200 OF 3G (& Wifi) + 1280×800

  ;-)

  • Daniël Verlaan
   16 januari, 2013 om 13:24

   Dank, aangepast!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.