Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe iPad wordt dunner en lijkt meer op iPad mini’

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2013, 12:00 CategorieApple

We hebben het de afgelopen weken met name over nieuwe Windows 8 tablets en Android tablets gehad maar inmiddels is het weer tijd voor geruchten over een nieuwe iPad. iLounge, een website die vaker vaker bij het rechte eind heeft gehad, zegt een prototype in handen gehad te hebben welke veel weg zou hebben van het design van de iPad mini.

Over wanneer Apple de volgende generatie iPad zal onthullen zijn de vele geruchtensites het nog niet eens maar dat de tablet veel van de kleinere iPad mini weg gaat hebben lijkt vast te staan. iLounge zegt onlangs een prototype van de vijfde generatie iPad in handen te hebben gehad en beweert dat dit model een stuk dunner is dan de huidige iPad en ook voorzien is van slankere bezels, de randen rondom het scherm.

Een van de redenen dat de iPad mini zo klein is ondanks het 7.9 inch display is het feit dat Apple de randen rondom het display zo dun mogelijk gehouden heeft. Het design heeft daardoor veel weg van het design van de iPhone. Apple zou dit design nu ook doorvoeren voor de vijfde generatie iPad waardoor er boven en onder het scherm minimale ruimte overblijft voor de camera en de home-knop. Ook wordt de tablet een stuk dunner en lichter dan de huidige generatie.

iLounge zegt ook te weten dat de nieuwe iPad beschikt over een IGZO paneel van Sharp. Dit paneel is een stuk energiezuiniger dan de panelen tot voorheen gebruikt werden en zorgt voor een hogere helderheid. Daarnaast zou de nieuwe iPad voorzien zijn van de opvolger van de A6X processor waarbij de focus vooral zou liggen op minder energieverbruik in plaats van betere prestaties.

Volgens iLounge moet de nieuwe iPad ergens in oktober gepresenteerd worden.

  • Delen:
Apple iPad 4
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.