Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

NVIDIA gaat eigen Android tablets op de markt brengen

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2013, 18:09 CategorieAndroid

NVIDIA gaat eigen Android-tablets op de markt brengen om meer bekendheid voor zijn mobiele processoren en chips te genereren. Een belangrijke aandachtstrekker van de apparaten wordt de prijs: die gaat NVIDIA zo laag mogelijk proberen te houden.

Het is NVIDIA nog steeds niet gelukt om écht door te breken met de Tegra system-on-a-chip (SoC). Zo beschikt de Nexus 7 bijvoorbeeld over een Tegra 3-SoC, maar wordt het gros van mobiele apparaten op de technologie van Qualcomm gebaseerd. Daar wil NVIDIA verandering in brengen en gaat met goedkope en krachtige tablets laten zien dat de Tegra-technologie wel degelijk belangrijk en interessant is.

NVIDIA Android-tablet

Het is onwaarschijnlijk dat je binnenkort een tablet onder de naam NVIDIA kan aanschaffen, maar het bedrijf gaat wel designs ontwikkelen, fabrikanten aansturen en eigen tablets onder het zogeheten white label verkopen. Dit houdt in dat iedereen het design en de technologie van NVIDIA mag gebruiken en onder zijn eigen naam het product op de markt mag brengen. De tablets moeten gaan concurreren met de goedkope tablets van Think Fly en Wexler uit Rusland en Micromax en Lava uit India. Door zowel het design- als productieproces te beheren, behoudt NVIDIA de complete controle over de nieuwe tabletlijn. 

De eerste tablets worden rond mei/juni verwacht en komen beschikbaar in een 7 en 10 inch-versie, en alles daartussenin. NVIDIA is al langer bekend met de term white label: hun succesvolle videokaarten worden ook onder verschillende merknamen verkocht en door verschillende fabrikanten op de markt gebracht.

Via: UnwiredReview

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.