Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia quad-core Tegra 4 referentietablet hands-on video’s

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2013, 14:57 CategorieHardware

Het belangrijkste nieuws van CES 2013 hebben we inmiddels, drie dagen in de show, wel voorbij zien komen en hoewel er maar weinig nieuwe tablets gepresenteerd zijn was er veel nieuws over mobiele processors. Alle grote chipfabrikanten hebben deze week nieuwe chips aangekondigd, waaronder ook Nvidia. Het bedrijf komt met de quad-core Tegra 4 processor.

Om de prestaties en mogelijkheden van de nieuwe Tegra 4 processor te tonen nam Nvidia een zogenaamde referentietablet mee naar CES 2013. Dit is een tablet die speciaal ontwikkeld/samengesteld is voor optimale demonstratiedoeleinden en zal dan ook niet op de markt verschijnen. De tablet beschikt onder meer over een 11 inch 16:9 display, Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich, HDMI en USB poorten en natuurlijk de Tegra 4 processor.

Volgens Nvidia biedt de Tegra 4 chip zesmaal betere grafische prestaties dan zijn voorganger, de Tegra 3 chip. Ook is de processor 45 procent zuiniger wat moet zorgen voor een langere batterijduur. Nvidia gaf deze diverse media de mogelijkheid de verbeterde chip in actie te zien op de referentietablet. Hieronder vind je drie video’s waarin een aantal games die geoptimaliseerd zijn voor de processor gedemonstreerd worden.

Nvidia Tegra 4 demonstraties

Via: MobileGeeks en Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.