Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Officiële Nexus 7 dock vertraagd, begin februari te koop

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2013, 8:38 CategorieAccessoires

De officiële dock van de Nexus 7 is vanaf begin februari te koop. Dat meldt Asus Nederland tegen een klant via een e-mail. De oorspronkelijke releasedatum was januari, maar deze deadline blijkt Asus niet te gaan halen.

Het is geen wonder dat de officiële Nexus 7 dock erg populair is. Wegens het succes van de goedkope tablet met stock Android – Android zoals Google het graag ziet en zonder extra skin – is de officiële dock ook zeer gewild, mede door het minimalistische design. Veel ‘niet-officiële’ docks zijn al via verschillende kanalen te koop, maar Nexus 7-bezitters preferen veelal toch de officiële dock in huis te halen.

Door plaatsing in de dock kan de Nexus 7 horizontaal worden gepresenteerd. Dit is voornamelijk handig voor het bekijken van video’s en foto’s, browsen en het checken van je e-mail. De dock beschikt tevens over een 3.5mm stereo jack-uitgang om het geluid van de Nexus 7 over een externe geluidsbron als een versterker te laten klinken, en vanzelfsprekend laadt de dock de tablet ook op. Laatstgenoemde gebeurt via micro-USB. In december van vorig jaar dook de dock van Asus al in een Japanse video op.

Prijs en beschikbaarheid

Asus heeft nog geen officiële prijs op precieze releasedatum bekendgemaakt. In Duitsland heeft de Nexus 7 dock een prijskaartje van 29,90 euro. Dit schijnt volgens Asus Nederland echter een speciale introductieprijs te zijn die mogelijk niet in Nederland wordt gehanteerd. Of de Nexus 7 dock ook daadwerkelijk begin februari in de verkoop gaat, wordt over enkele weken duidelijk.

Via: Androidworld

   • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.