Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Panasonic lanceert twee Toughpad tablets met Windows 8 en Android

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2013, 12:21 CategorieAndroid

Tablets zijn niet alleen interessant voor consumenten, ook bedrijven voorzien medewerkers steeds vaker van een tablet. Echter zijn niet alle tablets geschikt voor bedrijven die zich bezighouden met industriële activiteiten of vaak buiten werken. Panasonic lanceert voor deze doelgroep twee nieuwe tablets in de ToughPad serie, een 10 inch Windows 8 en 7 inch Android tablet.

Panasonic ToughPad tablets

De Panasonic ToughPad FZ-G1 is een 10 inch tablet die draait op Windows 8 Pro. De tablet is uitgerust met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels, een 1.9GHz Ivy Bridge Intel Core i5-3437U processor, maximaal 8GB aan werkgeheugen, 128GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader en een batterijduur van maximaal 8 uur. Qua aansluitingen beschikt het apparaat over USB 3.0 en USB 2.0 poorten en voor draadloze communicatie is de tablet uitgerust met Bluetooth 4.0, Wifi en optioneel 3G. Ook is er ondersteuning voor een active digitizer stylus.

De ToughPad JT-B1 is een kleinere 7 inch tablet met Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. Dit model beschikt onder meer over een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een 1.5GHz dual-core Texas Instruments processor, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 1.3 megapixel camera en aan de achterzijde een camera van maar liefst 13 megapixels.

Beide tablets zijn voorzien van beveiliging voor software en een behuizing die tegen een stootje en wat water kan. De Panasonic ToughPad FZ-G1 kost je echter wel 2.900 dollar en de kleinere variant zal binnenkort te koop zijn voor 1.300 dollar.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.