Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

PaperTab: e-paper tablet met flexibel touchscreen

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2013, 23:01 CategorieHardware

Ooit hoopte het Engelse bedrijf Plastic Logic met een unieke, eigen e-paper technologie de markt van e-readers te veroveren. Maar ondanks hun expertise in het ontwerpen van flexibele schermen, sloot het grootste gedeelde van het bedrijf halverwege 2012 haar deuren. Het is dan ook een verrassing dat Plastic Logic deze week toch aanwezig is op de CES beurs in Las Vegas voor de introductie van een flexibele tablet met e-paper.

PaperTab tablet met flexibel e-paper

Plastic Logic heeft de handen ineengeslagen met Intel en Queen’s University in Canada voor het ontwerp van de PaperTab: een 10,7 inch tabletconcept met een touchscreen van flexibel e-paper. Het prototype wordt aangestuurd door een Sandy Bridge Core i5 processor en is specifiek ontwikkeld om meerdere personen te laten samenwerken via één of meerdere tablets. Documenten zijn met één druk op de knop op meerdere tablets beschikbaar. De flexibiliteit van het touchscreen geeft zo’n grote papier-ervaring dat men net als bij een echt boek zelfs in staat is het touchscreen te buigen en op deze wijze door pagina’s en documenten te bladeren.

PaperTab_3

Of en wanneer de tablet daadwerkelijk op de markt komt, is niet bekend. De video hieronder toont in ieder geval een indrukwekkend concept. 

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.