Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Polaroid Junior: Een Android tablet speciaal voor kinderen

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2013, 13:49 CategorieAndroid

In de overvolle tabletmarkt doen fabrikanten er alles aan om hun producten te onderscheiden van de concurrentie. Een van de manieren om dit te doen is tablets richten op een specifieke doelgroep, bijvoorbeeld kinderen. Nadat er al verschillende kindvriendelijke tablets van onder meer Archos en Meep en LG gelanceerd zijn komt ook Polaroid met een tablet voor kinderen.

Polaroid Junior

De nieuwe tablet van Polaroid heeft de naam Polaroid Junior meegekregen en is zowel qua software als qua hardware geoptimaliseerd voor jonge kinderen. De tablet is voorzien van een stevige rubberen behuizing die tegen een stootje kan en is daarbij waterdicht waardoor ook een glas ranja geen gevaar is. Verder beschikt de tablet over minimale specificaties als een 7 inch display met een resolutie van 800 bij 480 pixels, een 1GHz ARM processor, 512MB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een SD card reader. Aan de achterzijde van de tablet bevindt zich een 2 megapixel camera voor het maken van foto’s.

De Polaroid Junior draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en wordt door het bedrijf voorzien van applicaties en instellingen die gericht zijn op het gebruik door kinderen en ouderlijk toezicht. De tablet moet binnenkort op de markt verschijnen voor een prijs van 149 dollar. Of en wanneer de tablet naar Nederland komt is nog niet bekend.

Je tablet kindvriendelijk maken

Mocht je al een Android tablet hebben en deze geschikt willen maken voor kinderen dan vind je meer informatie in het artikel ‘Maak je Android tablet geschikt voor kinderen met apps en instellingen

Via: AndroidPolice

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.