Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Populaire root-app SuperSU 1.0 uitgebracht voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2013, 14:18 CategorieAndroid

De populaire root-app van de Nederlandse ontwikkelaar Chainfire heeft een grote update gekregen en bereikt versienummer 1.0: de eerste volledige versie van SuperSU. De root-app is geschikt voor geroote toestellen en geeft andere apps de mogelijkheid om van root-rechten gebruik te maken.

Door het rooten van je Android-toestel kun je apps speciale rechten geven. Met deze rechten hebben apps de mogelijkheid om bijvoorbeeld een complete back-up van je tablet te maken, de kloksnelheid van de processor aan te passen of in beveiligde mappen van je tablet te bladeren. Lees ook ons artikel over rooten.

SuperSU 1.0

De nieuwe versie van SuperSU kent een hele lange reeks aan vernieuwingen en verbeteringen, waaronder de mogelijkheid om het icoon en een app-thema te selecteren en de root-app te behouden na de installatie van een CyanogenMod-update, alsmede een verbeterd design voor 7 inch-tablets en de optie voor een auto-refresh en een app naar een systeem-app te converteren.

SuperSU komt ook in een speciale pro-versie die voor € 2,37 in de Google Play Store te downloaden is. Deze pro-versie beschikt onder andere over een pinprotectie, volledige kleurencoding van de logs en een speciale survivalmodus waardoor de root-app behouden blijft na een update over-the-air (OTA).

SuperSU is de grote concurrent van de eveneens zeer succesvolle root-app Superuser. SuperSU wordt echter meer geüpdatet, werkt sneller en geeft in het algemeen een betere root-ervaring. Als je SuperSU wilt installeren, behoor je het Android-toestel van tevoren te rooten. De instructies zijn veelal op technologieforum XDA Developers te vinden. Een voorbeeld van een zeer gemakkelijk te rooten tablet is de Nexus 7

Download: SuperSU (gratis)

Let wel: het rooten van je Android-toestel is nooit zonder risisco. TabletsMagazine kan niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade aan je toestel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.