Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pulse wordt persoonlijker door integratie van social media feeds

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2013, 14:28 CategorieApplicaties

Pulse, een populaire RSS-reader die vooral bekend is van zijn stijlvolle uiterlijk waarbij feeds van verschillende bronnen op één pagina worden weergegeven, heeft de mobiele applicaties een grote update gegeven. De belangrijkste verandering is de integratie van Facebook, YouTube, Instagram, Flickr en Tumblr feeds in de app. Daarmee is Pulse een stuk persoonlijker geworden, al dient de toevoeging niet direct om de app socialer te maken maar des te meer om nog beter haar doel te bereiken: meerdere feeds gemakkelijk in één overzicht weergeven.

Vooralsnog geen Twitter

Wat meteen opvalt aan de toevoeging van social media netwerken aan Pulse is dat Twitter ontbreekt. Volgens co-founder Akshay Kothari is Twitter minder geschikt voor Pulse omdat de nadruk bij Twitter in tegenstelling tot andere sociale netwerken meer op tekst ligt dan op foto’s en video. Een andere reden is de angst van Pulse voor verdere veranderingen van de Twitter-API waardoor ontwikkelaars hun apps noodgedwongen moeten aanpassen. Maar er is een kans dat Pulse in de toekomst toch besluit Twitter aan de app toe te voegen omdat concurrent Flipboard, een andere populaire RSS-reader met dezelfde insteek als Pulse, wel al voorzien is van een Twitter feed.

Focus op foto en video

Omdat de sociale netwerken die aan Pulse zijn toegevoegd hun focus hebben liggen op foto’s en video zal ook Pulse zich daar meer op gaan richten. De makers zijn bezig met een vernieuwde viewer waarmee nieuws meer in beeld dan in tekst bij de gebruiker wordt aangeboden.

Pulse_Android_

Niet socialer, wel voorzien van meer sociale feeds

Net als veel andere RSS-readers biedt Pulse momenteel al de mogelijkheid aan om berichten te delen. Daarmee houdt echter het sociale aspect van de app wel op. Naast de reeds aanwezige sociale feeds als Reddit, Instagram (Top foto’s), YouTube (Top video’s) en Readability, komen er enkel nieuwe sociale feeds bij. De geplande update brengt dan ook niet de mogelijkheid mee om artikelen te liken of hierop te reageren. Om concurrentie als Flipboard bij te blijven of zelfs vóór te zijn kan het zijn dat ook deze functies in de toekomst beschikbaar worden gemaakt. Om het Pulse-gebruikers gemakkelijk te maken kunnen ze met één account inloggen en zullen feeds van hun gekoppelde sociale netwerken direct te zien zijn. 

Download Pulse voor iOS of voor Android (gratis)
Pulse is ook beschikbaar als web-app. 

Via: TechCrunch

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.