Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm onthult nieuwe Snapdragon processors voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2013, 13:22 CategorieHardware

Nadat we eerder vandaag en gisteren al nieuwe mobiele processors van Nvidia en Intel voorbij zagen komen heeft ook Qualcomm inmiddels haar nieuwste chips aan het publiek voorgesteld. De chipfabrikant heeft tijdens CES 2013 diverse nieuwe Snapdragon processors gelanceerd waarvan er twee interessant zijn voor de liefhebbers van tablets.

Nvidia onthulde gisteren haar nieuwe Tegra 4 quad-core processor en beweerde dat het de snelste processor van dit moment is. Niet veel later bracht ook Intel haar nieuwe line-up naar buiten, met onder meer de nieuwe ‘Bay Trail’ processor. Qualcomm komt met een hele serie aan nieuwe processors; de Snapdragon 200, 400, 600 en 800. Alle chips zijn gebaseerd op de ARM architectuur en kunnen in zowel tablets als smartphones gebruikt worden.

Qualcomm Snapdragon 600 en 800

Qualcomm heeft op dit moment twee interessante processors die in een aantal tablets gebruikt worden; de Snapdragon S4 en Snapdragon S4 Pro. Deze modellen worden dit jaar vervangen voor respectievelijk de Snapdragon 600 en Snapdragon 800. De Snapdragon 800 is het high-end model van de twee, gebaseerd op de 28nm technologie, en beschikt over vier cores met een kloksnelheid van maximaal 2.3GHz. Verder is de chip voorzien van een Adreno 330 GPU voor optimale grafische prestaties. Volgens Qualcomm biedt de 800 serie processor 75 procent betere prestaties dan zijn voorganger.

Niet alleen de prestaties zijn volgens Qualcomm verbeterd, ook het energieverbruik is drastisch afgenomen waardoor de batterijduur van tablets flink moet verbeteren. Ook biedt de nieuwe chip ondersteuning voor 4K Ultra HD video met een resolutie van 4096 × 2304 pixels, HD audioformaten, Dual Image Signal Processors (ISPs) tot 55MP en 3D opnamen in Full HD, en het snellere 4G LTE mobiel internet.

De Snapdragon 600 is ook een quad-core variant maar met een maximale kloksnelheid van 1.9GHz. Deze chip beschikt onder een Adreno 320 GPU grafische processor en moet volgens de chipfabrikant 40 procent betere prestaties bieden dan de Snapdragon S4 Pro.

Windows RT en Android tablets

Qualcomm geeft aan dat de Snapdragon 800 processor dit jaar nog in een aantal high-end Android en Windows RT tablets zal verschijnen, maar de fabrikant richt zich ook op andere apparaten als mediaspelers en Smart TV’s

Bron

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.