Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Razer Edge: High-end gaming tablet met controllers en Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2013, 20:54 CategorieGaming

Het Amerikaanse Razer heeft het afgelopen jaar regelmatig van zich laten horen op het gebied van tablets. Het bedrijf heeft namelijk al sinds de CES van vorig jaar een tablet in ontwikkeling dat, volgens het bedrijf zelf, de ultieme gaming tablet zou moeten worden. Nu, een jaar laten lijkt de ontwikkeling eindelijk afgerond en is het uiteindelijke model gepresenteerd.

Die keren dat de tablet van Razer het afgelopen jaar voorbij kwam was dit onder de naam Project Fiona en dat is ook het eerste wat het bedrijf nu aangepast heeft. Het uiteindelijke model gaat onder de naam Razer Edge. Verder is er nog een hoop veranderd ten opzichte van een jaar geleden want de controllers die in eerste instantie aan weerszijden van de tablet vastzaten zijn nu losse en optionele controllers geworden. Razer gaat de Razer Edge verkopen als stand-alone Windows 8 tablet met drie accessoires; een keyboard, een stand (dock) en een case met game controllers. Het dock kan gebruikt worden om de tablet in te plaatsen en vervolgens USB controllers aan te sluiten. Middels een HDMI uitgang kan het beeld ook op een TV weergegeven worden.

Razer-Edge-2

Razer Edge (Pro)

De Razer Edge is een Windows 8 tablet met high-end specificaties. Het bedrijf noemt de tablet zelf dan ook de meest krachtige tablet ter wereld. Zo beschikt de tablet over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. een Intel Core i5 processor, een Nvidia GeForce GT 640M LE grafische processor, 4GB aan werkgeheugen, een USB 30 poort en 64GB of 128GB aan opslaggeheugen. Echter is dit nog maar de standaard variant.

Je kunt ook kiezen voor de Pro versie die beschikt over een Intel Core i7 processor, 8GB aan werkgeheugen en 128GB of 256GB aan opslaggeheugen. Beide modellen draaien op Windows 8 als besturingssysteem, wegen zo’n 900 gram en zijn 2 centimeter dik. Van de batterijduur hoef je overigens niet veel te verwachten en daarom verkoopt Razer ook nog een extra batterij die 2 tot 4 uur aan extra speelplezier biedt.

Prijs en beschikbaarheid

Natuurlijk komt dit alles niet goedkoop. De standaard Razer Edge versie wordt verkocht voor een prijs van 999 dollar, zonder accessoires. Het Pro model moet met controller 1499 dollar gaan kosten. De controller krijgt los een prijs van 249 dollar mee, terwijl het dock 99 dollar kost en de batterij voor 69 dollar te koop zal zijn. Waarschijnlijk wordt de tablet alleen in de VS gelanceerd.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.