Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

RIM heeft nieuwe tablets met BlackBerry 10 in ontwikkeling

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2013, 17:54 CategorieHardware

Een fabrikant waar we het afgelopen jaar weinig meer over gehoord hebben op het gebied van tablets is RIM. Het bedrijf heeft het in 2011 geprobeerd met de BlackBerry PlayBook maar door missers qua software en de zo goed als noodzakelijke integratie met een BlackBerry smartphone is de PlayBook nooit een groot succes geworden. Toch lijkt RIM niet op te geven en komt het bedrijf mogelijk binnenkort met een of meerdere tablets die gebaseerd zijn op het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem.

BlackBerry 10 tablets

RIM heeft dit jaar een aantal keer aangegeven zich te willen focussen op de ontwikkeling van smartphones en het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem. BB10 is compleet van de grond af aan opgebouwd en beschikt onder meer over een verbeterd on-screen keyboard en een intuïtievere gebruikersinterface. Op 30 januari aanstaande zal RIM de eerste BlackBerry 10 smartphones presenteren maar in een eerder deze week verstuurd persbericht heeft RIM aangegeven dat het nieuwe besturingssysteem ook de volgende generatie tablets zal aansturen.

Op 3 februari vind in de VS de finale van de populaire Super Bowl plaats en traditiegetrouw kopen grote fabrikanten die iets nieuws te presenteren hebben een (deel van een) duur reclameblok en pakken groots uit. RIM heeft reeds bevestigd dat er tijdens de Super Bowl iets getoond gaat worden dus mogelijk krijgen we dan de eerste beelden van een BlackBerry 10 tablet te zien. Ook is RIM aanwezig tijdens het Mobile World Congres 2013 in Barcelona en ook dat is een uitgelezen mogelijkheid om nieuwe producten te tonen.

PlayBook krijgt ook BB10 update

Overigens betekent dit niet dat RIM de BlackBerry PlayBook links laat liggen. Het bedrijf heeft vorig jaar reeds aangegeven dat de PlayBook zeker een update naar BlackBerry 10 krijgt. Wanneer deze update uitgerold wordt is echter nog niet bekend.

Via: CNET

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.