Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

RIM wordt BlackBerry en lanceert BlackBerry 10 OS

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2013, 18:09 CategorieBesturingssystemen

De verwachting was dat BlackBerry producent Research in Motion (RIM) vandaag alleen haar nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem en bijbehorende nieuwe smartphones zou onthullen maar Thorsten Heins, CEO van het bedrijf, kondigde ook aan dat de naam RIM gewijzigd wordt in BlackBerry.

BlackBerry 10

RIM heeft het de afgelopen jaren zwaar te verduren gehad, zowel op het gebied van smartphones als op het gebied van tablets. De komst van BlackBerry 10 en de naamswijziging moeten volgens het bedrijf voor een nieuwe en frisse start zorgen. BlackBerry noemt de lancering van BB10 dan ook een van de grootste lanceringen uit de geschiedenis van het bedrijf. Belangrijke speerpunten van het nieuwe besturingssysteem zijn social media integratie, productief gebruik en optimaal gebruiksgemak.

Een belangrijk onderdeel van BB10 is de zogenaamde BlackBerry Hub. Dit is een soort van portal waar alle informatie van je verschillende sociale media netwerken, SMS berichten, e-mails en Messenger te vinden is. De gebruiker heeft direct toegang tot alle verbonden diensten en kan dus alles vanuit deze app regelen zonder naar een aparte applicatie voor het betreffende netwerk of de betreffende dienst te gaan. Het is mogelijk de BlackBerry Hub splitscreen weer te geven terwijl je een andere app gebruikt.

De BB10 software is grotendeels vergelijkbaar met de software die op de BlackBerry PlayBook draait maar is nu geschikt voor zowel smartphones als tablets. BlackBerry heeft tijdens de persconferentie ook meteen twee nieuwe smartphones aangekondigd die op BB10 draaien en gaf aan dat er bij de lancering meer dan 70.000 applicaties beschikbaar zullen zijn in de Blackberry World applicatiewinkel. Populaire apps als Skype, WhatsApp en Facebook zijn direct beschikbaar. Naast native BB10 apps heeft BlackBerry het voor Android ontwikkelaars ook eenvoudig gemaakt om apps naar het nieuwe platform om te zetten.

BlackBerry 10 tablets

Helaas heeft BlackBerry nog geen nieuwe tablets aangekondigd. Wel heeft het bedrijf eerder deze week in een persbericht aangegeven dat er tablets in ontwikkeling zijn. Mogelijk worden deze eind volgende maand tijdens Mobile World Congres in Barcelona onthuld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.