Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung begint uitrol Android 4.0 ICS voor de Galaxy Tab 7.7

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2013, 12:46 CategorieAndroid

De afgelopen weken gingen er verhalen over het feit dat Samsung de softwareondersteuning voor de Galaxy Tab 7.7 zou stoppen. Deze verhalen werden de wereld ingestuurd door de klantenservice van de fabrikant zelf maar even later door de PR-afdeling ontkend. Gelukkig blijft Samsung gewoon ondersteuning bieden en komt vandaag dan ook met de Android 4.0.4 ICS update.

Android 4.0 ICS voor de Galaxy Tab 7.7

Via Twitter heeft de Koreaanse fabrikant zojuist bekendgemaakt dat bezitters van de Galaxy Tab 7.7 (P6800), een 7.7 inch tablet met Super AMOLED display, de update inmiddels kunnen installeren. De update kan alleen via het Kies programma van de fabrikant gedownload en geïnstalleerd worden. De update wordt dus niet automatisch Over The Air aangeboden.

Geen Android 4.1 Jelly Bean

Helaas is Android 4.0 Ice Cream Sandwich wel het eindstation voor de Galaxy Tab 7.7. Samsung liet afgelopen september namelijk weten welke tablets de update naar de nieuwere Android versie krijgen. Alleen de Galaxy Tab 7.0 Plus, Galaxy Note 10.1, Galaxy Tab 2 (10.1) en Galaxy Tab 2 (7.0) kunnen de update verwachten. De Galaxy Tab 2 (7.0) kan sinds vorige week al voorzien worden van Android 4.1 Jelly Bean.

Verkoopverbod

De Samsung Galaxy Tab 7.7 kreeg bij de introductie veel aandacht van de Koreaanse fabrikant maar is maar kort in Nederland te koop geweest. De reden hiervoor is dat Apple vorig jaar een verkoopverbod voor de tablet bewerkstelligde waardoor deze niet meer verkocht mocht worden. Echter is vandaag, toevallig wellicht, door de Nederlandse rechtbank besloten dat de Galaxy Tab 7.7, 8.9 en 10.1 geen inbreuk maken op designpatenten van Apple en daardoor gewoon in Nederland verkocht mogen worden. Helaas lijkt deze beslissing wat te laat te komen aangezien deze tablets nagenoeg nergens meer te koop zijn en reeds vervangen zijn voor nieuwere modellen.

 • Delen:

Reacties

 1. SIMOKO
  16 januari, 2013 om 14:40

  Misschien toch niet helemaal toevallig na alle inspanningen. Nogmaals heel veel dank aan iedereen die zijn/haar best heeft gedaan. Speciaal natuurlijk TABLETS MAGAZINE!!

  • harry
   16 januari, 2013 om 15:27

   Ook van mijn kant dank voor de reacties. Werkt overigens goed die 4.0

   • Louis
    17 januari, 2013 om 12:02

    Ik vind de schermweergave na de update niet zo mooi meer. Het standaardlettertype is niet mooi zwart meer, maar grijs. De leesbaarheid is minder.
    In de automatische stand is de helderheid veel te hoog. Je moet handmatig bijna helemaal naar links.

 2. Fabian
  24 maart, 2013 om 12:54

  hallo
  Kan niet updaten via kies weigert mijn 7.7 alles gedaan kies er nieuw opgezet dan zegt ie toestel accepteerd kies niet

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.