Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung gaat geen Windows RT-tablets in Amerika verkopen

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2013, 13:29 CategorieHardware

Terwijl er langzamerhand steeds meer tablets op de markt komen met Windows 8, lijkt het aantal tablets met Windows RT dat straks over de toonbank gaat veel lager te zijn dan verwacht. Samsung heeft bekendgemaakt dat de ATIV Tab tablet met Windows RT niet in Amerika te koop zal zijn. Retailers verwachten dat Windows RT veel minder populair zal zijn dan Windows 8, en dat er bovendien te weinig informatie over Windows RT is gecommuniceerd. Consumenten zouden onvoldoende op de hoogte zijn van het verschil tussen Windows RT en Windows 8, en volgens Samsung kost het te veel geld om nu alsnog te investeren in een marketingcampagne. 

Verschil tussen Windows RT en Windows 8

Microsoft lanceert Windows RT als een budget-versie van Windows 8, maar heeft Windows 8 wel als basis. Behalve dat Windows RT alleen op tablets met ARM-processors werkt, terwijl Windows 8 ook x86/x64 AMD- en Intelprocessors ondersteunt, kent RT ook speciale software voor het besturingssysteem. Zo worden Windows RT-tablets standaard geleverd met Microsoft Office 2013 RT, dat minder uitgebreid is dan Office 2013 voor Windows 8, en is een RT tablet voorzien van de Metro app ‘Muziek’ in plaats van Windows Media Player.

Windows RT kent dezelfde Metro-interface als Windows 8 maar ondersteunt niet de uitvoering van .exe-bestanden waardoor ontwikkelaars niet in staat zijn software te schrijven voor Windows RT. Enkel software die speciaal voor Windows Runtime, oftewel RT, geschreven is zal gedraaid kunnen worden. Lees meer over het verschil tussen Windows RT en Windows 8.

WindowsRT-ATIV-Tab

Samsung ATIV Tab: slanke tablet met slanke versie van Windows

Samsung’s ATIV Tab is eind 2012 al aangekondigd en is een 10.1 inch tablet met een 1366 bij 768 pixels resolutie en een ARM 1,5 GHz dual-core processor. De Windows RT-tablet is tevens voorzien van een 5 megapixel-camera aan de achterkant, terwijl de camera aan de voorkant het moet doen met 1,9 megapixels. Poorten voor micro-HDMI en USB zijn aanwezig en met een gewicht van slechts 570 gram is de 8,9 millimeter dikke ATIV erg compact. Samsung voorspelt een lange accuduur van de tablet doordat deze voorzien is van een 8200 mAh batterij. 

Samsung ATIV Tab in Nederland

De Samsung ATIV Tab is overigens wel gewoon te koop in Nederland. De tablet, met Windows RT als besturingssysteem, heeft een adviesprijs van 699 euro meegekregen. Onderaan het artikel vind je een prijsvergelijking met de laagste prijzen.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat de verkoop van Windows RT-tablets wordt uitgesteld door fabrikanten. Acer kondigde al eerder aan te wachten met het uitbrengen van Windows RT-tablets en eerst te kijken hoe de verkoop van de Microsoft Surface (verkrijgbaar met Windows RT of Windows 8 Pro) verloopt. En ook HP heeft nog weinig interesse in de productie van tablets met Windows RT.

Alle reeds gelanceerde Windows RT tablets vind je in onze tablet database. Meer informatie over het nieuwe Windows 8 besturingssysteem, de mogelijkheden en de beperkingen vind je in onze complete Windows 8 Gids.

Via: Engadget

   • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.