Samsung Galaxy Tab 7.7 krijgt mogelijk Android 4.1 Jelly Bean update

21 januari 2013 1 Minuut 2 Reacties
GALAXY-Tab-7-7-Samsung

Het updatebeleid van Samsung kan blijkbaar snel veranderen. De Koreaanse fabrikant maakte vorig jaar bekend welke tablets een update naar Android 4.1 Jelly Bean kunnen verwachten en in dat lijstje zagen we de Galaxy Tab 7.7 niet terug. Uit vandaag opgedoken informatie blijkt dat deze high-end tablet de update nu toch kan verwachten.

De Galaxy Tab 7.7 was een van de high-end tablets die Samsung vorig jaar op de markt bracht. De meest opvallende feature was het Super AMOLED display met een hoog contrast en diepe zwartwaarden. Echter moesten bezitters van de tablet het tot vorige week nog doen met het verouderde Android 3.2 Honeycomb. Vorige week liet Samsung Benelux weten dat de Android 4.0 Ice Cream Sandwich update eindelijk gedownload kon worden. Daar zou het dan ook bij blijven aangezien de Koreaanse fabrikant eerder al bevestigd had dat Android 4.0 ICS het eindstation voor de tablet zou zijn.

Vandaag heeft de website Sammobile echter informatie ontvangen waaruit we kunnen halen dat er mogelijk toch een update naar Android 4.1 Jelly Bean uitgerold wordt. In het document, afkomstig van Samsung Thailand, wordt duidelijk aangegeven dat de GTP6800 en GT-P6810, beiden Galaxy Tab 7.7 modellen, een update naar Jelly Bean krijgen. Natuurlijk hebben we Samsung Benelux om een bevestiging gevraagd maar tot op heden hebben we nog geen reactie gekregen.

Reacties (2)