Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung komt met goedkope 7 inch Android tablet’

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2013, 11:15 CategorieAndroid

De laatste twee weken zien we verdacht veel geruchten over nieuwe tablets van Samsung voorbij komen en meestal is er dan ook vuur waar rook is. Vandaag doet ook het bekende Digitimes een duid in het zakje met een bericht waarin gesproken wordt over in ieder geval drie nieuwe tablets, waaronder een goedkope 7 inch Android tablet.

7 inch budget tablet

Bronnen bij toeleveranciers laten aan Digitimes weten dat Samsung in 2013 met nieuwe 7 inch, 8 inch en 10.1 inch tablets zal komen. Op zich geen grote verrassing aangezien het een jaar geleden is dat Samsung de Galaxy Tab 2 serie lanceerde. Volgens de bronnen zou Samsung het 7 inch model echter als zogenaamde ‘budget tablet’ met een prijs van 149 tot 199 dollar in de markt willen zetten. Ook dat lijkt een logische strategie aangezien ASUS en Acer onlangs ook budget Android tablets met een formaat van 7 inch lanceerden.

Samsung Galaxy Note 8.0

Het 8 inch model krijgt volgens Digitimes een prijskaartje mee dat tussen de 249 en 299 dollar ligt. Mogelijk heeft men het hier over de Galaxy Note 8.0, een 8 inch tablet met S-Pen stylus, waar eerder deze week al specificaties en een eerste afbeelding van uitlekte. Kijkend naar de specificaties en de prijs is dit geen high-end model en kiest Samsung ervoor om de Galaxy Note 8.0 tussen de 7 inch budget tablet en de iPad mini in te zetten.

13.3 inch tablet

Eerder deze week verschenen ook de eerste details van een tablet met modelnummer GT-P8200. Dit zou mogelijk een 13.3 inch tablet met keyboard dock kunnen zijn. Het is echter nog niet duidelijk op welk besturingssysteem deze tablet draait.

Samsung zal tijdens MWC 2013, welke eind februari van start gaat, haar nieuwste tablets waarschijnlijk presenteren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.