Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung wint ‘Jaar van de Phablet’

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2013, 16:45 CategorieHardware

Nu 2012 achter ons ligt en Samsung op het punt staat hun nieuwe kwartaalcijfers te presenteren, kan worden geconcludeerd dat de Koreaanse elektronicafabrikant de strijd om de phablet heeft gewonnen. Met de succesvolle Galaxy Note en Galaxy Note II heeft Samsung de markt voor smartphones met extra grote beeldschermen op het juiste moment opengebroken, waardoor de scheidingslijn tussen smartphone en tablet steeds meer vervaagd is.

Goed laatste kwartaal voor Samsung

Hoewel niet de Galaxy Note II, maar de Samsung Galaxy SIII met 15 miljoen stuks ’s werelds best verkopende smartphone van het laatste kwartaal van 2012 is, is de Note II met 8 miljoen verkochte toestellen toch een succes te noemen. De iPhone 5 die met een 4 inch-beeldscherm iets groter is dan zijn voorganger maar 0,8 inch kleiner dan de Samsung Galaxy SIII, komt op de tweede plek. De verkoopgegevens zijn gebaseerd op uitspraken van analisten tegenover Reuters.

Populariteit grotere schermen groeit

Er heerst onder consumenten steeds meer vraag naar grotere beeldschermen. Fabrikanten proberen aan deze vraag te voldoen, zonder dat daarbij moet worden ingeleverd op de handzaamheid van een smartphone. Volgens de Britse analist Joshua Flood van ABI Research heeft de trend van grotere schermen te maken met de gebruikerservaring. Phablets zijn lichter en handzamer dan een tablet terwijl er toch sprake is van een tabletervaring. Barclays voorspelt dat de markt voor phablets in drie jaar naar 135 miljard dollar stijgt.

Het Jaar van de Phablet

Tijdens Consumer Electronic Show beurs (CES) die deze week in Las Vegas plaatsvindt worden er naar verwachting meerdere nieuwe phablets van verschillende fabrikanten aangekondigd. Onder andere LG Electronics, HTC en het Chineze ZTE komen met 5 inch modellen, terwijl Samsung zich verder profileert met goedkopere versies van topmodellen, zoals de 5-inch Galaxy Grand.

Aan de hand van analisten heeft Reuters een opsomming gemaakt met de voorspelling dat Samsung het Jaar van de Phablet wint. LG Electronics, Lenova, Asus en Google komen tevens als winnaars uit de bus op de lijst. Opmerkelijk is dat Apple in deze lijst geen enkele rol lijkt te spelen, maar met de introductie van de iPhone 5 en de iPad Mini, en geruchten over een iPhone Mini wel experimenteert met andere beeldschermformaten. Merken die naar verwachting vanaf de zijlijn toekijken op de markt voor phablets zijn Microsoft, Nokia, RIM en Dell. Die hebben geen of nauwelijks producten in die categorie.

Via: Webwereld

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.