Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sharp toont 7 inch Aquos Pad SHT21 tablet met IGZO LCD display

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2013, 10:44 CategorieHardware

Hoewel CES 2013 geen groot tabletfestijn is geworden zijn er toch wat interessante tablets getoond tijdens de grootste consumentenelektronicabeurs ter wereld. Zo toonde Sharp haar onlangs gelanceerde Aquos Pad SHT21 tablet die beschikt over een zogenaamde IGZO LCD display. Dit display moet onder meer zorgen voor een langere batterijduur.

Sharp Aquos Pad SHT21

De Sharp Aquos Pad SHT21 is een 7 inch tablet met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels en een 1.5GHz dual-core Qualcomm Snapdragon S4 processor. Verder is de tablet uitgerust met 1GB RAM, 16GB opslaggeheugen, een microSDXS card reader, Bluetooth 4.0 en NC ondersteuning. Ook is de tablet voorzien van een microUSB poort met MHL ondersteuning en een stylus die meegeleverd wordt.

IGZO display

Het unieke van de Aquos Pad SHT21 is echter het IGZO (indium-gallium-zinkoxide) display. Deze techniek maakt betere geleiding mogelijk waardoor de transistors kleiner kunnen zijn en de achtergrondverlichting geoptimaliseerd wordt. Gevolg hiervan is een hogere helderheid, betere kijkhoeken en een 75 procent langere batterijduur dan tablets met een standaard LCD display.

MobileGeeks was tijdens CES 2013 aanwezig en maakte onderstaande hands-on video. Volgens de website is het display zelfs intenser dan de retina displays die Apple momenteel gebruikt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.