Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Sharp zet productie schermen iPad bijna stop’

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2013, 18:25 CategorieApple

Sharp heeft de productie van 9.7 inch-schermen voor de iPad vrijwel compleet stopgezet. De oorzaak is mogelijk de succesvolle verkoop van de iPad Mini. Apple zou zichzelf met de kleine en goedkopere tablet in de vinger snijden.

Het nieuws komt van onbekende bronnen binnen de industrie en Sharp. De productie van Sharps schermen zou in Japan vrijwel compleet gestaakt zijn en op minimale kracht doordraaien. Sharp zou zelfs gestopt zijn met het verschepen van de schermen. De exacte productie blijft onbekend, maar volgens diezelfde bronnen is de productie bijna in zijn geheel stopgezet. Sharp-woordvoerder Miyuki Nakayama wil de beweringen niet ontkennen noch bevestigen: “We geven geen informatie over de productie vrij.” Apple wilde ook niet op het nieuws reageren.

Halt op productie schermen iPad

Niet alleen het succes van de iPad Mini draagt mogelijk bij aan de lage productie van iPad-schermen, ook andere factoren kunnen een rol spelen. Zo is het mogelijk dat de algemene vraag naar de tablet is verminderd, maar Apple kan ook van fabrikant zijn gewisseld of al aan een nieuwe iPad die geen 9.7 inch-scherm heeft werken. Naast Sharp bestelt Apple ook schermen bij LG, de grootste fabrikant van het Amerikaanse bedrijf, en Samsung. Beide bedrijven wilden geen reactie geven op de mogelijke stopzetting van de productie van iPad-schermen.

Een bron binnen Samsung meldt echter wel dat er geen significante verschillen in de samenwerking met Apple zijn. Samsung levert wel minder schermen aan Apple, maar dit heeft het Amerikaanse bedrijf duidelijk naar Samsung en de media gecommuniceerd. 

Shaw Wu, analist bij Sterne Agee, denkt dat de productiestagnatie seizoensgebonden is. Na de feestdagen in december worden er minder iPads verkocht en mogelijk heeft Sharp al genoeg schermen voor de nieuwe batch iPads geproduceerd.

Via: Yahoo

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.