Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony lanceert Xperia Tablet Z met quad-core chip en Full HD display

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2013, 8:30 CategorieAndroid

Er gingen al wat geruchten over maar vandaag heeft Sony in Japan een nieuwe tablet gepresenteerd. Het nieuwe model wordt gelanceerd in de Xperia serie en heeft de naam Xperia Tablet Z meegekregen. Het unieke aan deze tablet is het ultradunne design, de krachtige quad-core processor en het 10.1 inch display met Full HD resolutie.

Sony Xperia Tablet Z

De nieuwe Sony Xperia Tablet Z is kijkend naar de specificaties gericht op het high-end deel van de markt. Sony heeft het apparaat namelijk voorzien van nagenoeg alles wat je tegenwoordig van een high-end tablet mag verwachten. Zo is de tablet extreem dun met een profiel van maar 6.9 millimeter, een aardige prestatie wanneer je het met de 7.9 millimeter dunne iPad mini vergelijkt. Daarbij heeft het apparaat een gewicht van maar 495 gram. Wat betreft de behuizing valt verder op dat Sony het ‘gevouwen magazine’ design heeft losgelaten maar de Japanse fabrikant heeft er wel nog steeds voor gekozen de behuizing waterdicht en stofafstotend te maken.

De Sony Xperia Tablet Z beschikt over een 10.1 inch display, wat dus iets groter is dan de eind vorig jaar gelanceerde Xperia Tablet S. Dit 10.1 inch display heeft een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en Sony maakt ook weer gebruik van haar eigen TruBlack techniek voor een hoge contrast en diepe zwartwaarden. Verder is de tablet voorzien van een quad-core Qualcomm S4 Pro Snapdragon processor met een kloksnelheid van 1.5GHz, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden.

Natuurlijk kan ook draadloze communicatie niet ontbreken en daarvoor is de Xperia Tablet Z uitgerust met wifi, optioneel 3G/4G en NFC ondersteuning. Bluetooth wordt niet vermeld in de specificaties maar gezien de andere specificaties lijkt dat een logische aanvulling. Voor het maken van foto’s en video’s is de achterzijde voorzien van een 8.1 megapixel camera, op de voorzijde is een simpelere webcam te vinden. Als laatste is de tablet uitgerust met een 6.000mAh batterij.

Sony-Xperia-Tablet-Z-2

Wat betreft de software draait de Xperia Tablet Z op Android 4.1 Jelly Bean maar het is niet duidelijk of Sony de tablet, net als de Xperia Tablet S, voorzien heeft van een eigen skin en eigen software functies.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia Tablet Z wordt in de lente in Japan verwacht en komt in een witte en een zwarte variant. Of en wanneer de tablet naar Europa komt is nog niet bekend. Tijdens het Mobile World Congres dat eind februari gepland staat komen we waarschijnlijk meer te weten.

  • Delen:
Sony Xperia Tablet Z
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.