Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony toont combinatie Xperia Tablet Z en Xperia Z smartphone

Geschreven door
Geplaatst op24 januari 2013, 14:39 CategorieAndroid

Sony komt in 2013 met twee nieuwe high-end apparaten die van veel gemakken en nieuwe features voorzien zijn, en erg goed bij elkaar passen. De Xperia Z smartphone en de Xperia Tablet Z lijken niet alleen qua naam veel op elkaar, maar ook qua uiterlijk, prestaties en mogelijkheden.

Sony Xperia Tablet Z

Beide mobiele apparaten kunnen we in het high-end segment van de markt plaatsen en voor ons is vooral de Xperia Tablet Z natuurlijk interessant. Deze tablet beschikt over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.200 pixels en draait op een krachtige quad-core processor van Qualcomm. Dat is echter niet alles want de tablet is uitgerust met maar liefst 2GB aan werkgeheugen , is maar 6.9 millimeter dun, heeft een gewicht van minder dan 500 gram en is uitgerust met Android 4.1 Jelly Bean.

In onderstaande video, gemaakt door Diginfo, laat een vertegenwoordiger van Sony de belangrijkste features van de tablet zien. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de combinatie tussen Xperia Tablet Z en Xperia Z smartphone, welke volgens Sony optimaal is. Zo is het middels NFC eenvoudig om bijvoorbeeld een website van je smartphone over te zetten op je tablet of om muziek en video’s met één beweging op groter scherm te tonen.

Prijs en beschikbaarheid

De verwachting is dat Sony de Xperia Tablet Z tijdens MWC 2013 officieel presenteert en dat de tablet ergens in maart op de markt verschijnt. Het is helaas nog niet bekend wat de prijs van de Xperia Tablet Z gaat worden, al zijn er wel al webwinkels die de tablet online gezet hebben met een prijs van 799 euro. De kans is groot dat dit een gok is, maar het mag duidelijk zijn dat we geen koopje hoeven te verwachten.

  • Delen:
Sony Xperia Tablet Z
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.