Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Tablet Z: Full HD display, quad-core chip en Android 4.1

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2013, 9:57 CategorieAndroid

Sony bracht tijdens IFA 2012, in september van vorig jaar, haar tweede generatie Tablet S uit. De Xperia Tablet S was een stuk lichter, sneller en beter uitgerust dan zijn voorganger. Toch is de Xperia Tablet S ‘maar’ een middenklasse model en is er dus ruimte voor een high-end Xperia tablet. Volgens recente geruchten zou Sony deze al in ontwikkeling hebben.

Sony Xperia Tablet Z

Het Twitter account @Xperia_info, dat overigens niet door Sony zelf in het leven is geroepen, heeft gisteren de eerste mogelijke details van de nieuwe Xperia tablet verspreid. Zo zou de tablet de naam Xperia Tablet Z krijgen, beschikken over een 10.1 inch display met een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en maar 6.9 millimeter dik zijn. Dat is echter niet alles. Sony zou de Tegra 3 processor die in de Xperia Tablet S gebruikt wordt vervangen voor een Qualcomm APQ8064 Snapdragon S4 Pro processor welke ook in de Xperia Z smartphone zit.

Wat betreft overige specificaties zou de tablet uitgerust zijn met 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, wifi b/g/n, Bluetooth 4.0, een USB poort, een 6000 mAh batterij en een microSD card reader. De behuizing zou net als bij de Xperia Tablet S zowel water- als stofafstotend zijn. Het model zou gebruikmaken van Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem met daar overheen een lichte skin van Sony.

Xperia Tablet Z tijdens MWC 2013?

Sony heeft zelf nog niks bekendgemaakt over een nieuwe Xperia tablet maar mocht deze informatie kloppen dat zien we het model waarschijnlijk tijdens MWC 2013, welke eind februari van start gaat, verschijnen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.