Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Tablet Z verschijnt in eerste hands-on video (update)

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2013, 19:09 CategorieAndroid

Vanochtend presenteerde Sony in thuisland Japan haar nieuwste tablet in de vorm van de Xperia Tablet Z en een paar uur later is de eerste, zeer korte, hands-on video al verschenen. In de video zien we een aantal interessante elementen van de interface.

De Sony Xperia Tablet Z is het nieuwe high-end model van de Japanse fabrikant en beschikt dan ook over een aantal interessante features. Zo is de tablet uitgerust met een 10.1 inch Full HD display, een quad-core Qualcomm Snapdragon S4 Pro processor, 2GB aan werkgeheugen en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem. Ook heeft Sony het voor elkaar gekregen alles in een behuizing te stoppen die maar 6.9 millimeter dik is en 495 gram weegt. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Sony Xperia Tablet Z.

Hands-on video Sony Xperia Tablet Z

Update 22/01: Inmiddels zijn er al ‘echte’ hands-on video’s verschenen waarin kort naar de hardware en software gekeken wordt.

Video interface Sony Xperia Tablet Z

Hoewel het niet de tablet zelf is toont onderstaande video (volgens de maker) wat we ongeveer van de nieuwe Xperia Launcher en skin die Sony over Android gelegd heeft kunnen verwachten. De gebruiker in de video heeft de Xperia skin op een ASUS Transformer tablet geïnstalleerd en bladert door de diverse homescreens heen, lanceert wat apps en voegt apps toe aan het homescreen toe.

Prijs en beschikbaarheid

Sony zal de Xperia Tablet Z waarschijnlijk tijdens MWC 2013, welke eind februari van start gaat, officieel presenteren voor de Europese markt. Niet lang daarna moet de tablet ook in Nederland verschijnen. Over een mogelijke prijs is nog niks bekend.

Via: Notebookitalia

 • Delen:
Sony Xperia Tablet Z
Android KitKat (4.4)

Reacties

 1. Ambroos V
  22 januari, 2013 om 3:35

  Seriously? Die video is gewoon de launcher op een Samsung tablet met Cyanogenmod. Is gewoon de launcher van de Xperia Z. Het menu zit vol Cyanogenmod-apps, de statusbalk en soft keys zijn fout en de icoontjes voor instellingen en camera etc zijn niet die van Sony maar de standaardicoontjes van Android.

  • Martijn Chel
   22 januari, 2013 om 6:11

   You sure?
   Je bent namelijk de eerste die het zegt en de video is nagenoeg overal gepubliceerd. Ik heb weinig verstand van Cyanogen dus moet je op je woord geloven.

  • Martijn Chel
   22 januari, 2013 om 6:36

   Ik heb even rondgekeken en je zou wel eens gelijk kunnen hebben. Heb het artikel aangepast. Bedankt.
   P.s. Hopelijk kan ik er morgen een echte hands-on video aan toevoegen.

   • Ambroos V
    22 januari, 2013 om 8:00

    Ik ben 100% zeker :) fijn dat het aangepast is!

    Dit jaar is het eerste jaar dat zowel de tablets als de smartphones door Sony Mobile gemaakt worden (vroeger stond de VAIO-afdeling in voor tablets). Ze hebben een heel interessante beslissing gemaakt: alle software wordt universeel. Zo kunnen ze updates voor de meegeleverde apps gelijktijdig ontwikkellen en uitrollen. De hardwareplatformen worden ook gelijk gehouden.

    De launcher van de Xperia Z en de JB-update voor de toestellen van vorig jaar is een tijdje geleden uitgelekt, en het bleek dat die dus ook al de tabletinterface bevat. Met een paar kleine aanpassingen werkte die volledig op alle Android 4+-tablets :)

    Als je nog Xperia-gerelateerde vragen hebt mag je ook altijd mailen of Twitteren (@AmbroosV)!

    Grtz

   • Martijn Chel
    22 januari, 2013 om 10:17

    Thanks voor de info!
    Ik heb overigens inmiddels twee echte hands-on video’s toegevoegd.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.