Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Specificaties goedkope ASUS MeMO Pad 10 (ME301T) tablet gelekt

Geschreven door
Geplaatst op18 januari 2013, 11:11 CategorieAndroid

Vorige week onthulde ASUS haar eerste nieuwe tablet voor 2013 in de vorm van de MeMO Pad 7 (ME172V) maar dat is niet alles dat we van de Taiwanese fabrikant kunnen verwachten. Zo hebben we ook al een aantal keer een tablet met de naam MeMO Pad (ME301T) voorbij zien komen maar was hier tot vandaag nog weinig over bekend.

Via een tipgever die anoniem wil blijven hebben we vandaag de mogelijk complete lijst aan specificaties van de nieuwe ASUS MeMO Pad 10 (ME301T) ontvangen. De belangrijkste punten komen overeen met wat we eerder al tegenkwamen en de overige specificaties tonen aan dat de MeMO Pad 10 in de markt wordt gezet als een (relatief) goedkope 10 inch Android tablet. Volgens onze tipgever komt de prijs van de MeMO Pad 10 waarschijnlijk op 300 euro te liggen, maar dit kan per land verschillen.

Specificaties ASUS MeMO Pad 10

De ASUS MeMO Pad 10 is de grotere broer van de MeMO Pad 7 maar is qua specificaties een stuk aantrekkelijker. Zo is de tablet uitgerust met een quad-core Tegra 3 processor die een kloksnelheid van 1.2GHz heeft, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen en een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. De tablet draait op Andorid 4.1 Jelly Bean. Hieronder vind je een overzicht van alle specificaties.

 • LCD: 10.1 inch IPS LCD LED paneel WXGA (1280×800/16:10)
 • OS: Android 4.1 Jelly Bean
 • Processor: NVIDIA Tegra 3 T30L Quad-Core (1.2GHz, 1MB (L2) Cache) 
 • Grafische processor: GeForce ULP (12-Core, 3D Stereo)
 • Geheugen: 1GB (1GB*1) DDR3L/LM 1333MHz
 • Opslaggeheugen: 16GB eMMC
 • Webcam: 1.2 Mpx (voorzijde) en 5.0 Mpx Auto-Focus (achterzijde)
 • Bluetooth: 3.0 + HS
 • WLAN: 802.11 abgn
 • Batterijduur: 8h 30min
 • Aansluitingen: 1 x 35mm jack; 1 x Micro HDMI; 1 x Micro USB 2.0; 1 x Microfoon
 • Geheugenkaart lezer: 1 (Micro SD(SDHC/SDXC))
 • Afmetingen: 263 x 180,8 x 10,5 mm
 • Gewicht: 0,58 Kg
 • Kleuren: grijs/blauw, roze en wit
 • Software/Extra’s:
  • App Backup; App Locker; E-Compass; Floating Widget; G-Sensor;
  • Gyroscope; MyLibrary; Polaris Office; Omgevingslicht sensor;
  • SonicMaster Technology; WebStorage: 3GB (gratis)

Prijs en beschikbaarheid

ASUS heeft de tablet zelf nog niet officieel aangekondigd maar de verwachting is dat de fabrikant niet lang meer op zich zal laten wachten. Mogelijk zien we de MeMO Pad 10 terug tijdens het MWC 2013 dat eind februari van start gaat. De prijs ligt waarschijnlijk rond de 300 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. anl
  18 januari, 2013 om 13:21

  300 euro zou net iets teveel van het goede zijn voor een tablet wat weggezet wordt in de budget regionen. Ook vraag ik mij af waarom men deze zal kopen ipv de Google Nexus 7 die exact dezelfde specs heeft en veel mobieler is met 7-inch. het enige voordeel van deze tablet is dat het een microSD geheugenkaarlezer heeft (waarvan ik dus uitga dat het daar dus ook op schrijft en dus als geheugenuitbreiding kan dienen….anders is de prijs duidelijk te hoog).
  Dus als de Google Nexus 7 249 euro kost dan mag deze indien de microSD uitbreiding als uitbreiding werkt een ietsje meer kosten…maar 269 euro is denk ik wel het maximale wil het interessant blijven….dus 300 euro is wat mij betreft teveel en maakt deze tablet niet aantrekkelijk genoeg om te knallen !!

One Trackback

 1. […] ASUS MeMO Pad 10 (ME301T) tablet gelekt – tablets magazine http://www.tabletsmagazine.nl/ […]

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.