Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Synaptics toont Sensa tablet met nieuwe ‘thumb rejection’ techniek

Geschreven door
Geplaatst op11 januari 2013, 11:50 CategorieHardware

Synaptics heeft tijdens CES 2013 een tablet prototype getoond dat gebruikmaakt van de zogenaamde ‘back touch’ techniek. Hiermee kan de tablet touch-input op de achterzijde van het apparaat registreren. Dat klinkt wellicht wat vreemd maar heeft een interessant doel. Hierdoor is het namelijk mogelijk te registreren met welke hand de tablet vastgehouden wordt.

Een trend die we eigenlijk sinds de start van de tablethype al terugzien is dat tablets steeds slanker worden en ook beschikken over steeds dunner wordende bezels, het frame rondom het display. Kijk bijvoorbeeld naar de iPad mini en vergelijk de linker en rechter rand rondom het display met die van de vierde generatie iPad. Door deze steeds dunnere bezels wordt het wanneer je de tablet vasthoudt lastig je duim nog ergens op het display te plaatsen zonder dat dit als touch-input geregistreerd wordt.

De ‘back touch’ techniek van Synaptics moet ervoor zorgen dat je zonder problemen een duim op het scherm kunt leggen en met de andere vingers het touchscreen kunt blijven bedienen. Synaptics toonde tijdens CES 2013 de Sensa tablet, een op Android gebaseerd referentiedesign dat beschikt over touch-registratie op de achterzijde. Hiermee kunnen individuele vingers geregistreerd worden wanneer je de tablet vasthoudt. Aan de hand hiervan wordt de logische positie van je duim aan de voorzijde bepaald en wordt er een gebied op het touchscreen ingeschakeld voor touch-input zodat je duim op het scherm kan rusten.

Er zijn natuurlijk al verschillende ‘thumb rejection’ technieken die fabrikanten gebruiken om de touch-input van je duim te negeren maar Synaptics pakt het net wat anders aan. Zo kan de tekst bij het lezen van een boek rondom de positie van de duim geplaatst worden en kunnen ontwikkelaars ondersteuning voor de techniek integreren in hun applicaties. Kortom, een interessante techniek die weer net dat beetje extra functionaliteit en gebruiksgemak aan tablets kan toevoegen.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.