Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vergelijking: ASUS MeMO Pad 7 vs Nexus 7 vs Galaxy Tab 2

Geschreven door
Geplaatst op26 januari 2013, 14:54 CategorieAndroid

ASUS heeft onlangs een nieuwe tablet gelanceerd die gericht is op het low-end segment van de tabletmarkt. De MeMO Pad 7 (ME172V) beschikt dan ook over minimale specificaties en een aantrekkelijke prijs. Vandaag zijn er een aantal video’s opgedoken waarin de budget tablet van ASUS vergeleken wordt met de Google Nexus 7 en de Samsung Galaxy Tab 2 (7.0).

De ASUS MeMO Pad 7 is de minst krachtige tablet van de drie aangezien de tablet beschikt over een relatief eenvoudige 1GHz VIA WM8950 single-core processor. De Google Nexus 7 beschikt over een quad-core Tegra 3 processor, terwijl de Galaxy Tab 2 (7.0) is voorzien van een dual-core Texas Instruments OMAP4430 processor. Ten opzichte van de Google Nexus 7 moet de MeMO Pad 7 het ook doen met een standaard LCD display en een lagere resolutie van 1.024 bij 600 pixels.

De ASUS MeMO Pad 7 is echter ook een stuk goedkoper dan de tablets van Google en Samsung. In Nederland wordt de tablet gelanceerd voor een prijs van 159 euro. Hiervoor krijg je de 16GB wifi-only variant. De Google Nexus 7 met 32GB aan opslaggeheugen is in Nederland te koop voor 249 euro, terwijl de Samsung Galaxy Tab 2 (7.0) met 8GB aan opslaggeheugen inmiddels voor iets meer dan 200 euro gekocht kan worden.

ASUS MeMO Pad 7 review video

In onderstaande video wordt de nieuwe budget tablet van ASUS aan een korte review onderworpen.

Vergelijking met de Nexus 7 en Galaxy Tab 2

In onderstaande video’s wordt de MeMO Pad 7 vergeleken met de Google Nexus 7 en de Samsung Galaxy Tab 2 (7.0).

Budget tablet met redelijke prestaties

Opvallend is dat ASUS de hardware en software (Android 4.1 Jelly Bean) blijkbaar goed op elkaar heeft weten af te stemmen voor de simpele taken die je op een tablet kunt uitvoeren. De navigatie binnen de interface lijkt vloeiend te gaan, surfen op het internet levert geen problemen op en zelfs een 3D spel kan redelijk soepel gespeeld worden. Als je dus genoegen neemt met de beperkte hardware – zoals een mindere batterij, een minder scherm en een mindere bouwkwaliteit – lijkt de ASUS MeMO Pad 7 niet eens zo’n slechte optie.

Via: Gadgetjm

  • Delen:
ASUS MeMO Pad 7 (ME172V)
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.