Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Verslavende puzzelgame Super Hexagon beschikbaar voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2013, 17:36 CategorieAndroid

De verslavende game Super Hexagon is in de Google Play Store voor Android-tablets te downloaden. Voor alle fans van hysterische puzzelgames, hectische gameplay en bonkende electrobeats. 

Hoewel Super Hexagon al een geruime tijd voor de iPad beschikbaar was, is de game nu ook officieel in de app-winkel van Android te downloaden. De retrogame maakt gebruik van puzzels die je vliegensvlug moet oplossen en tevens constant in beweging zijn. Het doel van de game is simpel: kom niet met je vinger tegen de lijnen aan. Anders gezegd: vind elke keer het gaatje waardoor je weer even in leven blijft. De puzzels gaan gepaard met snelle en constant bonkende electrobeats, felle wisselende kleuren en heel veel spanning.

Super Hexagon en Nexus 7

Super Hexagon is ontwikkeld door Terry Cavanagh, de man achter de geprezen game VVVVVV. Ook VVVVVV focust zich meer op de gameplay dan de graphics, en Super Hexagon is door de 8-bit vectoren al helemaal niet van grafisch hoogstaande kwaliteit. Is dat erg? Nee! De verslavingsdrang die je na het eerste level al merkt, blijft de gehele game aanwezig. Hoe verder je in Super Hexagon komt, hoe moeilijker het ontwijken van de lijnen wordt en hoe sneller de beats klinken.

Het klinkt simpel, maar dat is de game absoluut niet. De afgelopen vijf maanden hebben vele iPad-bezitters al uren aan Super Hexagon besteed. En dat allemaal voor een kleine prijs van 0,70 eurocent.

Cavanagh meldt wel dat Nexus 7-bezitters mogelijk een mindere game-ervaring kunnen hebben. De Nexus 7 heeft last van een input-lag en Cavanagh heeft dit niet voor de release kunnen oplossen. Oorspronkelijk wilde hij de game niet eens voor de Nexus 7 uitbrengen, maar na veel protesten heeft Cavanagh toch besloten dit wél te doen. Daarom vermeldt hij specifiek dat Nexus 7-bezitters die de game op hun kleine tablet willen spelen, de volledige potentie van Super Hexagon mogelijk niet kunnen ervaren. Als dit probleem opgelost kan worden, zal Cavanagh een update voor de game verspreiden.

Onderstaande video laat de trailer van Super Hexagon zien.

Download: Super Hexagon (€ 0,70)

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.