Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ViewSonic brengt geen tablets meer uit in Europa

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2013, 13:51 CategorieAndroid

ViewSonic is een fabrikant die vanaf het begin van de tablet-hype al tablets maakt en deze over de hele wereld op de markt brengt. Echter zien we de laatste tijd nauwelijks meer nieuwe tablets van het bedrijf verschijnen en werden eerder gelanceerde tablets gecanceld. Vandaag is bekendgemaakt dat ViewSonic zich terug zal trekken uit de Europese tablet- en smartphonemarkt.

Tijdens het Mobile World Congres van vorig jaar presenteerde ViewSonic een aantal nieuwe Android tablets die het, zoals de eerder gelanceerde modellen, voornamelijk van het aantrekkelijke prijskaartje moesten hebben. Toch besloot ViewSonic niet veel later deze tablets uit het assortiment te halen omdat ze niet concurrerend genoeg zouden zijn. Daarna werd het nogal stil rondom het bedrijf totdat er in oktober drie nieuwe budget Android tablets in het Verenigd Koninkrijk en China opdoken. Deze tablets hebben tot op heden het Europese vasteland nog niet bereikt.

Het Duitse Golem weet vandaag te melden dat dit komt omdat ViewSonic zich terug zal trekken uit de Europese tablet- en smartphonemarkt. De fabrikant heeft tegenover de website aangegeven geen nieuwe modellen meer te lanceren. We hebben ViewSonic zelf ook even om een reactie gevraagd aangezien dit nieuws mogelijk af kan wijken voor de Nederlandse markt, maar tot op heden hebben we nog geen reactie ontvangen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.