Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Vizio toont 10 inch Android tablet met quad-core Tegra 4 processor

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2013, 16:13 CategorieAndroid

Eerder deze week introduceerde het Amerikaanse Vizio haar eerste Windows 8 tablet met AMD processor en vandaag heeft de fabrikant de eerste Android tablet met Nvidia’s nieuwe Tegra 4 quad-core processor getoond. Het model beschikt over een 10 inch display en draait op de meeste recente Android versie; Android 4.2 Jelly Bean.

10.1 inch Vizio tablet

Vizio wil flink inzetten op tablets en richt zich zowel op Windows 8 als op Android. Vandaag heeft het Amerikaanse bedrijf twee nieuwe tablets getoond; een 7 inch variant en een 10 inch variant. De 10 inch tablet is het vlaggenschipmodel en is dan uitgerust met aantrekkelijke features en specificaties. Zo is de tablet voorzien van een quad-core Tegra 4 processor, een 10.1 inch display met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels, 32GB aan opslaggeheugen, Bluetooth 4.0, Wifi, twee camera’s, en USB en HDMI poorten.

Qua software beschikt de tablet over Android 4.2 Jelly Bean en Vizio heeft deze versie zo kaal mogelijk gehouden, zonder eigen skin of bloatware. Met dit model wil Vizio dus de directe concurrentie aangaan met onder meer de Google Nexus 10 welke ook uitgerust met met een krachtige processor, een hoge resolutie display en een stock (kale) versie van Android.

The Verge heeft een uitgebreide hands-on video van het 10 inch model gemaakt.

7 inch Vizio tablet

Het kleinere 7 inch model is wat minder rijkelijk uitgerust. Deze tablet beschikt over een IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, een quad-core Nvidia Tegra 3 processor, 16GB aan opslaggeheugen en een 1.2 megapixel camera aan de voorzijde. Wel wordt dit model met Andorid 4.2 Jelly Bean als besturingssysteem gelanceerd.

Prijs en beschikbaarheid

Beide tablets van Vizio worden in de eerste helft van dit jaar op de Amerikaanse markt verwacht. Over de prijzen is nog niks bekend en ook is het onduidelijk of Vizio de tablets buiten de VS op de markt zal brengen. Het bedrijf heeft zich tot op heden hoofdzakelijk op de Amerikaanse markt gericht.

 • Delen:

Reacties

 1. Alice
  02 juni, 2013 om 20:40

  When you found the desired color, fill in
  the area with most of the color, with an outline of a darker
  shade of that color. This movement paved the way for neorealism in Indian
  film. We use IMRT to treat many types of cancer, although this page will only focus on its use for prostate cancer.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.