Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Wereldwijde tabletverkoop gaat 180 miljoen stuks bereiken in 2013’

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2013, 16:02 CategorieAndroid

 

De wereldwijde tabletverkoop gaat in 2013 mogelijk richting de 170 tot 180 miljoen stuks: een groei van bijna 30% ten opzichte van 2012. Dat meldt het gerespecteerde onderzoeksbureau IDC, dat op basis van verschillende onderzoeken zijn voorspellingen doet.

In 2012 zijn er 130 miljoen tablets over de toonbank gegaan – 50 miljoen stuks minder dan de verwachting voor 2013. De verwachte groei van de tabletverkoop komt door de populariteit van de 7 inch-tablet die veelal goedkoper en gemakkelijker mee te nemen is. Een goed voorbeeld is de goedkope Nexus 7 die voor een hele schappelijke prijs zeer goede prestaties levert. Bronnen binnen de tabletindustrie zijn tevens overtuigd van het succes van de 7 inch-tablet: zowel de kleine Android-tablets als de (volgende) iPad Mini gaan volgend jaar bij de consument in de smaak vallen. Diezelfde bronnen denken dat de verkoop van kleine Android-tablets nog harder dan die van de iPad Mini gaat, mede door de lagere prijzen die fabrikanten hanteren.

7 inch aan kop

De verkoop van 7 inch-tablets groeide in 2012 met 35% naar 73.4 miljoen verkochte toestellen, wat in totaal voor 59% van de totale tabletverkoop geldt. De verkoop van 7 inch-modellen zijn in 2012 bijna verdubbeld naar 41.1 miljoen stuks. Dit vormt 32% van de totale tabletverkoop van vorig jaar. IDC verwacht ook dat de verkoop van tablets met een 7 of 8 inch-scherm voor meer dan 60% van de totale tabletverkoop in 2013 gaan zorgen. Dit is bijna het dubbele ten opzichte van vorig jaar. 

De groei van de vraag naar 7 inch-tablets komt volgens de bronnen uit de industrie door de tablets van Google en Amazon. De verwachting is dat er meer dan 10 miljoen stuks van de Kindle Fire en Nexus 7 aan consumenten worden geleverd. Een andere tablet met een hoge succesfactor is volgens diezelfde bronnen de nieuwe kleine tablet van Acer: de B1-A7, die een adviesprijs van 139 euro heeft. Een dergelijke prijs zou degenen die een tablet ‘wel eens willen proberen’ toch over de streep kunnen trekken.

Ook Samsung komt erg positief uit de verwachtingen: het Zuid-Koreaanse bedrijf zou hun tabletproductie en -verkoop in 2013 bijna verdubbelen en meer dan 30 miljoen stuks fabriceren. Mogelijk verloopt de Nederlandse introductie van de Microsoft Surface met Windows 8 Pro begin dit jaar ook wat minder stroef.

Via: Digitimes

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.