Windows 8 heeft vervelende bug: apps blijven in Windows Store Account

20 januari 2013 1 Minuut 2 Reacties
2012-windows8apps

Windows 8, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, heeft een vervelende, doch kleine bug: in de Windows Store is het onmogelijk om eerder aangeschafte of gedownloade apps uit je account te verwijderen.

Het niet kunnen verwijderen van apps uit je eigen Windows Store-account is geen ramp, maar kan wel zeer vervelend zijn. Je krijgt onnodig een lange historie met al je geïnstalleerde apps (zoals de pas gelanceerde Dropbox) te zien, en die lijst wordt alsmaar groter. Het is natuurlijk wel mogelijk om de apps van je apparaat te gooien, maar dan nog blijven ze voor altijd in je eigen profiel zichtbaar. Deze is te vinden onder Your Apps in de Windows Store.

De bug is tevens vervelend voor degenen die met meerdere Windows 8-apparaten werken. Zo worden voorgeïnstalleerde apps van tablets of computers ook automatisch aan je account toegevoegd – zonder dat je ze één keer hebt gebruikt. Hierdoor kan je eigen apps-sectie binnen enkele keren helemaal gevuld zijn met apps waar jij nog nooit iets mee hebt gedaan.

Gelukkig is het een kleine bug, want Microsoft zou het probleem vrij snel met een update kunnen verhelpen en het mogelijk moeten maken om apps permanent uit je eigen account te verwijderen. Of in ieder geval je de mogelijkheid moeten geven om je eigen app-account op te ruimen.

Via: Pocketables

Reacties (2)