Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Windows RT verkopen vallen tegen, prijsverlaging voor de Surface RT’

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2013, 15:31 CategorieHardware

Hoewel Microsoft nog steeds geen officiële cijfers over de verkopen van de Surface RT en andere Windows RT tablets bekendgemaakt heeft lijkt het erop dat deze ver onder de verwachtingen liggen. Tot op heden zouden er 2 miljoen tablets met Windows RT software verscheept zijn terwijl men uitgang van 4 tot 4.5 miljoen exemplaren.

Volgens diverse bronnen van Digitimes betekent dit echter niet dat er ook zoveel Windows RT tablets over de toonbank zijn gegaan. Van deze 2 miljoen tablets zouden er pas 400.000 daadwerkelijk verkocht zijn. Als redenen voor de tegenvallende verkopen worden (wederom) het relatieve kleine aanbod van applicaties, de hoge verkoopprijzen van hardware en de verwarring door de naamgeving en mogelijkheden van het besturingssysteem genoemd.

Meer informatie over het nieuwe besturingssysteem van Microsoft vind je in ons artikel over de verschillen tussen Windows 8 en Windows RT.

Microsoft Surface RT

Microsoft heeft sinds de lancering van Windows 8 en Windows RT ook een eigen tablet op de markt in de vorm van de Surface RT. Dit model, draaiend op Windows RT, komt volgende maand eindelijk ook naar Nederland en België en krijgt een adviesprijs vanaf 486 euro mee. Naast Nederland verschijnt de tablet volgende maand ook in 12 andere landen. Hierdoor hoopt Microsoft de verkopen te stimuleren.

Mogelijke prijsverlaging Surface RT

Volgende maand verschijnt er echter in een aantal landen, waaronder de VS, een krachtigere Surface tablet met Windows 8 software en een Intel processor. Deze Surface Pro is de tablet waar Microsoft meer van verwacht en volgens de bronnen van Digitimes zou Microsoft de prijs van de Surface RT binnenkort dan ook verlagen om de voorraden te verkleinen en ruimte te maken voor de Surface Pro.

Windows RT tablets in Nederland

Windows RT heeft al sinds de lancering te maken met kritiek van zowel fabrikanten als consumenten. Zo gaf Dell aan dat de naamgeving te verwarrend is en besloot Samsung zelfs helemaal geen Windows RT apparaten in de VS te verkopen. In Nederland heeft Samsung echter wel een Windows RT tablet op de markt gebracht in de vorm van de ATIV Tab.

Daarnaast zijn in Nederland de ASUS Vivo Tab RT, de Dell XPS 10 en de Lenovo IdeaPad Yoga 11 met Windows RT als besturingssysteem gelanceerd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.