Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ZTE komt met Grand Memo: 5.7 inch high-end phablet

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2013, 18:45 CategorieAndroid

ZTE heeft vandaag een smartphone met een 5.7 inch-scherm geïntroduceerd. De high-end phablet met de naam Grand Memo (V9815) moet gaan concurreren met de succesvolle Samsung Galaxy Note II en de nieuwe Ascend Mate van Huawei, en beschikt over een rappe 1.7Ghz quadcore-processor van Qualcomm. 

De Chinese smartphonemaker presenteerde de Grand Memo vrij onverwacht tijdens hun ZTE-evenement in Hong Kong. De phablet draait op Android 4.1.2 Jelly Bean, heeft een 13 megapixelcamera aan boord en de Qualcomm-processor is eenzelfde processor als Google’s Nexus 4 heeft. Het 5.7 inch-scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels en de smartphone beschikt hierdoor niet over een Full HD-scherm; hetgeen dat in 2013 de standaard voor high-end smartphones zou moeten worden.

ZTE Grand Memo: grootte, prijs en beschikbaarheid

Verdere specificaties van de Grand Memo zijn nog onbekend, maar de phablet heeft wel ruimte voor een micro-sd-kaart en kan door een speciaal T9-toetsenbord met één hand worden bestuurd. De dikte is 8 millimeter, maar andere afmetingen heeft ZTE nog niet vrijgegeven. Dit komt omdat de Grand Memo tijdens Mobile World Congress (25-28 februari) officieel aan het grote publiek wordt geïntroduceerd.

ZTE heeft ook nog geen prijs of releasedatum bekendgemaakt. Dit zal waarschijnlijk tevens tijdens de Mobile World Congress gebeuren.

Via: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.