Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ZTE onthult V81: nieuwe 8 inch Android tablet met Jelly Bean

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2013, 13:31 CategorieAndroid

ZTE introduceert kort na de Samsung Galaxy Note 8.0 eveneens een 8 inch-tablet met Android 4.1 Jelly Bean: de V81. De middelgrote tablet heeft een 1.4Ghz dualcore-processor en een schermresolutie van 1024 bij 768 pixels waardoor de tablet naar alle waarschijnlijkheid een aantrekkelijk prijskaartje krijgt.

Het Chinese bedrijf gaat naar verluidt de V81 ook op andere markten aanbieden. Het is nog onduidelijk of de tablet ook naar Europa komt, maar ZTE gaat de V81 volgende maand wel op de Mobile World Congress aan het grote publiek presenteren. 

ZTE V81: specificaties

De tablet heeft net als de iPad Mini een aspect ratio van 4:3 en het heeft ook dezelfde resolutie als de kleine iPad. De meeste 8 inch Android-tablets gebruiken een aspect ratio van 16:10. Hierdoor hebben de schermen van de Z81 en iPad Mini meer een hoekformaat, terwijl de meeste Android-tablets een breedbeeldformaat hanteren.

De V81 beschikt verder over 1GB aan werkgeheugen, 4GB aan opslagruimte, een slot voor micro-sd-kaartjes, 2 megapixelcamera aan de voorkant en een 0.3 megapixelcamera aan de achterzijde. De standaard verbindingsmogelijkheden zijn ook aanwezig: wifi, Bluetooth, GPS, HDMI uit en de tablet ondersteunt zelfs 3G-netwerken. De V81 krijgt zijn energie van een accu van 3700 mAh en de afmetingen zijn 200 bij 156 bij 11.07 millimeter. 

ZTE heeft nog geen indicatie van de prijs of releasedatum vrijgegeven.

Via: UnwiredReview

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.