Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

AMD toont Turbo Dock technologie voor hybride Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2013, 19:03 CategorieHardware

We kennen het fenomeen hybride tablet natuurlijk al van onder meer de ASUS Transformer series met Android software, maar sinds de komst van Windows 8 schieten de hybride tablets als paddenstoelen uit de grond. Volgens AMD kan de hybride tablet, wat een combinatie tussen een tablet en een laptop is, echter een stuk efficiënter.

AMD Turbo Dock technologie

Chipfabrikant AMD heeft vandaag de nieuwe Turbo Dock technologie aangekondigd. Hiermee moet je laptop (Ultrabook) prestaties krijgen wanneer het keyboard dock op een tablet aangesloten is en ‘tablet prestaties’ krijgen wanneer je de tablet stand-alone gebruikt. De prestaties van een met AMD chip uitgeruste hybride Windows 8 tablet zijn dus afhankelijk van  het feit of er wel of geen keyboard dock aangesloten is.

In de tablet modus krijg je onder meer ondersteuning voor 1080p video weergave, surfen op het internet, 3D gaming en andere ‘standaard’ features maar de echte taken die veel van je CPU (processor) verlangen voer je in de meeste gevallen uit wanneer het keyboard aangesloten is. Denk hierbij aan het monteren van video’s, bewerken van foto’s en het spelen van PC games. De Turbo Dock technologie van AMD is speciaal hierop afgesteld.

Zonder keyboard dock wordt het energieverbruik tot een minimum beperkt maar is er voldoende kracht aanwezig om de eerder genoemde taken zonder problemen uit te voeren. Zodra er een dock aangesloten wordt kunnen de CPU en GPU prestaties tot maximaal 40 procent verbeterd worden zodat je ook de intensieve taken zonder problemen kunt uitvoeren welke vaak ook meer van je batterij vragen. Daarnaast beschikken docks die uitgerust zijn met deze technologie natuurlijk over een volledig keyboard en is er ruimte voor een accu om de batterijduur te verlengen.

AMD Temash tablets

AMD geeft aan dat de Turbo Dock technologie later dit jaar beschikbaar komt wanneer de eerste hybride tablets gebaseerd op met AMD Temash platform gelanceerd worden. De AMD Temash chips zijn speciaal ontwikkeld voor tablets en hybride modellen, zijn volgens de chipfabrikant tweemaal krachtiger dan de huidige ‘Hondo’ chips en verbruiken minder energie.

Via: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.